Ennél cukibb talán nincs is: pingvinruhákat köt a 109 éves férfi

Forrás: Metro News -
pingvin kötés ruha Ausztrália idős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alfred Date 109 éves, és szeret másoknak segíteni. Állítása szerint képtelen nemet mondani bármire, így kezdődött a pingvinruhakötés is. 

A 2014 márciusi olajkatasztrófa után kért meg önkénteseket egy pingvinekkel foglalkozó alapítvány, hogy pulóvereket kössenek az állatoknak, ugyanis a gyapjú megköti az olajat, ami a tenger felszínén lebeg, így nem kerül az olaj a frakkos kis madarak testére, és nem eszik azt meg tisztálkodás közben - írja a hvg.

Forrás: Metro News

Alfred 1931-ben fogott először kötőtűt, azóta köt. Mikor a nővérek az idősotthonban, ahol lakik megkérték, segítsen, azonnal nekiállt a pingvinpulcsiknak.

A 109 éves férfi szerint a hosszú élet titka az, ha az ember nemcsak önmagáért, hanem másokért is él, és mindig az élet napos oldalát nézi.

"Ha elég hosszan és erősen dörzsölöd a rosszabbik felét, az is csillogni fog" - mondja.

Korábban is beszámoltunk már hasonló jótevőkről. Emlékszel például arra a 99 éves nénire, aki minden nap ruhát varr a szegény gyermekeknek? IDE kattintva olvashatsz róla bővebben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.