Életfogytiglanra ítélték Malala támadóit

Forrás: AFP/Paul Ellis -
iskolabusz Malala Juszafzai vezető tálib támadás bíróság fegyveres Pakisztán jog oktatás Birmingham
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy észak-nyugat pakisztáni bíróság 10 férfit ítélt börtönre az oktatási jogokért küzdő, Nobel-békedíjas lány fejbelövéséért.

Malala Juszufzait 2012-ben támadták meg fegyveresek az iskolabuszon utazva a Swat-völgyben. Az akkor 15 éves lány a csodával határos módon túlélte a fejlövést, sokkoló története pedig az egész világot bejárta.

Forrás: AFP/Paul Ellis

A gyermekek oktatási jogaiért küzdő aktivista törekvéseit tavaly Nobel-békedíjjal jutalmazták. A hatóságok most 10 férfit ítéltek el életfogytiglani börtönbüntetésre, akik részt vettek a 2012-es támadásban, ahol egyébként Juszafzait két társát is elveszítette.

Zseni tinédzserek, akik jobbá tették a világot

Malala Juszufzai csak az egyike azon tinédzsereknek, akik tehetségükkel, rátermetségükkel és elhivatottságukkal jobb hellyé teszik a világot - a Life.hu korábban ITT gyűjtötte össze azokat, akikről még valószínűleg sokat fogunk hallani a jövőben.

A BBC információi szerint azonban a fő gyanúsított, a tálibok vezetője nem volt köztük. A most 17 éves Malala Juszufzait jelenleg Birminghamben él családjával, haza nem mehet, mivel a pakisztáni tálibok halálosan megfenyegették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.