Durván leszólták Fáy Miklóst

Forrás: rtlklub.sajtoklub -
vita Amadinda Fáy Miklós Csillag születik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Senkiházi szarjankó, kitartott hímringyó" – ezekkel a szavakkal ugrott neki Fáy Miklós kritikusnak, a Csillag Születik korábbi zsűritagjának az Amadinda Ütőegyüttes vezetője, Rácz Zoltán. 

Egy koncertkritikája miatt kapott hideget-meleget Fáy Miklós. Rácz Zoltán, az Amadinda Ütőegyüttes vezetője közösségi oldalán a következőket üzente a Csillag Születik egykori zsűritagjának:

Forrás: rtlklub.sajtoklub

"Idefigyelj, te barom. Elolvastam a nyavalyás gondolataidat, Ránkiék tegnapi Mozart koncertjéről és betelt a pohár, elegem van belőled. Nagyon ügyelj arra, hogy soha többé be ne tévedj semmilyen koncertre, ahol fellépek, mert úgy kibaszlak a teremből mint a taknyot, te senkiházi szarjankó, te kitartott hímringyó. Nem értesz semmihez - régóta tudjuk - ócska frusztrált seggnyaló vagy, egy labdaszedő, aki csak a partvonalig jut el, onnét óbégat. Mégis hogy képzeled, hogy ezzel a törpe identitással a legnagyobb művészeket sározod be? Mit gondolsz meddig teheted ezt büntetlenül? Ébredj fel kispofám, amíg nem késő."

A szócsatába a világhírű karmester, Fischer Iván is beszállt, aki saját közösségi oldalán állt ki Rácz Zoltán mellett és többek közt a következőket írta:

"Az, hogy időnként egy-egy muzsikusban felmegy a pumpa és visszabeszél, nem a kritikus kritizálása, fenyegetése, hanem a zeneéletet évek óta mérgező Fáy-jelenségen való felháborodás. Azon, hogy magukat komolynak tartó kiadványok vezetői évek óta tolerálják, hogy zenei beszámolók helyett egy nárcisztikus botrányhős fanyalgásait publikálják".

Komolyzenészek tiltakoztak Fáy ellen

"Még kottát sem tud olvasni" - többek közt ezt is nehezményezte az a 78 komolyzenész, aki tiltakozó levelet fogalmazott meg néhány évvel ezelőtt Fáy Miklós kritikái ellen. Az újságíró akkor úgy reagált, rendben van, hogy szót emelnek az írásai ellen, mert mindenki azt gondol, amit akar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.