Iszlám Állam
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két katonai ellenőrzőpontot támadtak meg iszlamista fegyveresek szombaton a Sínai-félszigeten, a merényletekben megöltek öt egyiptomi katonát, és hetet megsebesítettek.

A MENA egyiptomi hírügynökség jelentése szerint a támadások az észak-sínai Sejk-Zuvejd település mellett történtek. A szélsőségesek rakétagránátokkal támadtak az ellenőrzőpontokra, ezután tűzharc bontakozott ki köztük és a katonák között. A merényletek elkövetését a Vilaját Színáa (Sínai Tartomány) nevű szélsőséges szervezet vállalta magára.

Több helyen támadott az Iszlám Állam Forrás: AFP

Mindkét ellenőrzőpont színhelye volt az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezethez köthető szélsőséges csoport összehangolt támadásának július 1-jén. A szélsőségesek összesen öt ellenőrzőpontot rohantak le, és kéttucatnyi katonát öltek meg. A legveszedelmesebbnek tartott egyiptomi terrorcsoport, a Sínai Tartomány tavaly novemberben fogadott hűségesküt Abu Bakr al-Bagdádinak, az Iszlám Állam önjelölt kalifájának.

Három afrikai keresztényt rabolt el Líbiában az Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet, amely vasárnap az áldozatok útlevelének fényképével hitelesítette állítását. A közösségi médiában nyilvánosságra hozott szűkszavú tájékoztatás szerint a túszok Egyiptomból, Ghánából és Nigériából származnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.