Etikettórán készül Albert herceg elé Sarka Kata és a szépségkirálynők

divatbemutató Albert herceg Kiss Daniella etikett monacói herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Etikettórán vett részt Sarka Kata a királynőkkel, mert a hétvégén a monacói hercegi pár előtt is bemutatkoznak egy nagyszabású divatbemutató keretében.

Monte-Carlóban a Grand Prix, a teniszverseny után a lovaspóló-világbajnokság
a harmadik legnagyobb sportesemény, amelyet a Monacói Turisztikai Hivatal is támogat, és amely egy gálaesttel zárul. Ennek keretén belül lép kifutóra Sarka Kata, Kulcsár Edina és az idei Miss World Hungary, és két udvarhölgye, akik Ruzsa Magdolna divattervező kollekcióját mutatják be a monte-carlói elitnek.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Végül csak öten tudunk kiutazni a divatbemutatóra, a top három szépségkirálynő két udvarhölgyével, a világ második legszebb lánya, Kulcsár Edina és én.

Mivel Albert herceg visszaigazolta, hogy jelen lesz a gálán, limitálták a belépők számát, és nekünk is szűkíteni kellett a kört. Albert herceggel vasárnap és szombat este találkozunk, szombaton egy koktélparti keretében és a pólóbajnokságon, másnap, vasárnap este a gálavacsorán, ahol fellépünk. Mindenkiről bekértek adatokat és fényképeket, pontos leírást adtunk a lányokról, akiket már nagyon várnak.
Tegnap volt ruhapróbánk, mindenki két ruhát fog bemutatni. Pénteken indulunk, és hétfőn jövünk haza, egy elegáns szállodában, a Le Meridienben fogunk lakni, és természetesen Peti is velünk tart. A nemzetközi divatsajtó is jelen lesz az eseményen" – lelkendezett Kata, aki a lányokkal a hivatalos programok között kirándulni megy Nizzába és Cannes-ba.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A lányok összes hivatalos megjelenésének öltözékét a divattervezőnő biztosította, de a szabad idejükben a saját gönceikbe bújhatnak. És hogy ne hibázzanak sem az öltözködésben, sem a viselkedésben, az indulás előtt Schiffer Miklós stílustanácsadótól etikettleckéket vettek.

„Néhány viselkedési tanácsot adtam, hisz van, aki még alig 20 éves, inkább vannak közel a nagylányhoz, mint a kis felnőtthöz. Finom nőiességre törekvés a fontos, amire itthon a fiatal lányok nem látnak példát. Nem attól nő a nő, hogy kint van a melle és apró szoknyát húz. Az igazi nő sejtet, nem pedig feltár és megmutat. A viselkedési szabályok nem olyan kötöttek, mint az angol királynő előtt, hisz fiatal uralkodókról van szó. Ugyanakkor jó tudni a viselkedési minimumokat már csak a monacói közösség miatt is, ahol kifinomultabbak az emberi érintkezési szabályok. Azt is magyaráztam, hogy mit nem illik tenni, például túl közel állni a koronás főhöz, és véletlenül megérinteni, ez így alakult ki az európai etikettben” – magyarázta Schiffer.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.