Elhunyt a híres színművész, Kun Vilmos

Forrás: Thinkstock -
halál színész alapító tag tragédia Kun Vilmos Katona József Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
89. életévében elhunyt a Katona József Színház alapító tagja, Érdemes Művész, Kun Vilmos. 

A színész 29 évesen, 1955-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, majd a győri Kisfaludy Színházban kezdett el dolgozni. Játszott még a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a debreceni Csokonai Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban és a Nemzeti Színházban, majd 1982-ben leszerződött a Katona József Színházhoz. A karrierje során igen magas színvonalú előadásokban szerepelt, melyekkel beutazta a világot - olvasható a színház honlapján.

Forrás: Thinkstock

Számtalan film-, rádió- és szinkronszerep fűzhető hozzá. Többen a Szomszédok című teleregényben ismerhették meg, a jóságos erdészt, Dénes bácsit alakította. Utoljára 2014-ben láthatták színpadon őt a nézők, az Anamnesis című előadásban. Ebben feleségével, Olsavszky Évával játszott, akivel 67 darabban szerepeltek közösen. A Katona József Színház Kun Vilmost saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.