4 elvetemült gazember, akik többször is megszöktek a börtönből

gyilkos börtön rabló Szökés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Börtönbe az esetek nagy részében nem véletlenül kerül az ember, a legelvetemültebb bűnözőket pedig az igazságszolgáltatás hosszú időre rács mögé kényszeríti. Sokan próbálkoznak szökéssel, egyeseknek sikerül is a kerítésen túlra jutniuk. Vannak azonban olyan szabadulóművészek is, akik ezt egymás után kétszer is megtették. Őket mutatjuk most meg, a teljesség igénye nélkül. 

Ted Bundy, a sorozatgyilkos – Kiugrott az ablakon

Ted Bundy borzalmas tetteiről – a nekrofil férfi fiatal lányokat erőszakolt és gyilkolt meg az Egyesült Államokban – már többször is szót ejtettünk, ám arról, hogy ez a kegyetlen sorozatgyilkos kétszer is megszökött a börtönből, most olvashatsz nálunk először. Bundyt a hetvenes évek közepén fogták el először, akkor még csak egyetlen lány meggyilkolásával vádolták. Mivel saját tárgyalásán ügyvédként is fellépett, bilincs nélkül ülhette végig a kihallgatást. A tárgyalás szünetében engedélyt kapott arra, hogy használja a bíróság könyvtárát, ahonnan végül kiugrott egy ablakon. Ezután hat napig bujkált az igazságszolgáltatás elől, majd ismét rács mögé került. Később ismét sikerült illegálisan elhagynia a büntetés-végrehajtási intézetet: ezen a december végi napon a coloradói börtönben az igazgató és az intézmény több alkalmazottja is jól megérdemelt karácsonyi szabadságát töltötte, amit Bundy kihasználva egy, a cellájának mennyezetébe vájt nyíláson át az igazgató szobájába mászott. Itt civil ruhát öltött, és elsétált. Eltűnését csak másnap vették észre. Egy évig volt önkéntes szabadlábon, a legtöbb gyilkosságot ekkor követte el. Miután ismét elfogták, 1989 januárjában kivégezték.

Forrás: Northfoto

Brian Bo Larsen – Huszonkétszer szökött meg

A dán Brian Bo Larsen fegyveres rablásért került börtönbe. Szinte hihetetlen, de a férfinak huszonkétszer sikerült különböző furmányos módokon a falakon kívülre kerülnie. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Dániában nem annyira szigorú szabályok szerint működtetik a büntetés-végrehajtási intézeteket. Legutóbb kábítószer hatása alatt állt, és éppen egy prostituálttal töltötte idejét, amikor a rendőrök lecsaptak rá és újra visszakísérték a cellájába. Jelenleg is éppen itt van, de talán csak idő kérdése, mikor szökik meg újra.

Forrás: www.ekstrabladet.dk

Yoshi Shiratori – Miszo levessel tette tönkre a bilincsét

Yoshit azért tették hűvösre, mert egy fegyveres rablás során megölt egy embert. Ő azonban úgy döntött, hogy nem tölti le büntetését. Az évek során négyszer sikerült megszöknie a börtönből, egyszer a szellőzőnyílást használva menekülőútként,egy alkalommal pedig egy tál segítségével ásott alagutat. A másik két szökésének módjáról nincsen információnk, azt azonban lehet tudni, hogy a bilincsét a japán nemzeti étellel, a miszo levessel tette tönkre – a rozsda addig ette a fémet, míg Yoshinak sikerült leszednie a kezéről.

Richard Lee McNair – Aki feladta magát a postán

Richard Lee McNair kétszeres életfogytiglani büntetését töltötte egy szigorúan őrzött fegyházban Louisiana államban. 1988 februárjában Richard a szökésnek igen leleményes módját választotta, egy szájfény segítségével csusszant ki a bilincséből, majd kivetette magát a rendőrkapitányság egy második emeleti ablakán. 2002-ben egy szellőzőnyíláson átkúszva hagyta maga mögött a börtön falait, de kilenc hónappal később ismét a rácsok mögött ült. A szökései miatt ezek után már szigorúan őrzött szövetségi börtönökben találta magát, és csak akkor lett lehetősége a szökésre, amikor 2006-ban a Louisiana állambeli Pollockban található fegyházba került, ahol egy műhelyben kapott munkát. Feladata az elszakadt postazsákok javítása volt. Egy ügyes trükk segítségével pedig kipostáztatta magát az egyik zsákban. A rendőrök gyorsan a keresésére indultak, és egy nappal később egy helyi rendőr meg is pillantotta, amint vonatsínek mellett szaladt. McNairnek azonban sikerült meggyőznie a rendőrt arról, hogy ő csak kocog, és szövege bevált: a rendőr elengedte. Az esetről készült videófelvétel kikerült a netre, és internetes sztárrá emelte a férfit, aki az Amerikai legkeresettebb bűnözőit bemutató tévéműsor egyik állandó szereplőjeként országosan ismert lett. Végül egy kezdő rendőr kapta el a kanadai Campbellton városában, 2007 októberében.

Forrás: murdepedia.org

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.