Kamarás Iván: "Elég nagy az igazságérzetem"

Forrás: A Játékkészítő -
szerep Kamarás Iván A Játékkészítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsonykor új rendezésben, új és régi szereplőkkel és dalokkal állítják újra színpadra a tavalyi év szuperprodukciójának is nevezett, A Játékkészítő című pop-show-musicalt. Kamarás Iván az idén kapcsolódik be a produkcióba, kifejezetten számára írták Keptén kapitány, a kalózvezér szerepét.

Az általad megformált figura vérszomjas fenevadnak mutatja magát, valójában egy egértől is képes megijedni. Te is ilyen vagy?

Nem vagyok ijedős típus, inkább cselekvős. Keptén Kapitány idén került a történetbe, az a megtiszteltetés ért, hogy nekem írták ezt a szerepet. Lesz dalom is, az is új, nem volt benne a tavalyi előadásban.

Szerinted a karaktered tanít valamit gyerekeknek és a felnőtteknek vagy csak egyszerűen szórakoztat?

Remélem, hogy elsősorban a színház szeretetét. Azt, hogy milyen jó, ha az egész család együtt szórakozik, látják egymás arcán az őszinte örömöt.

A kalózvezér ráadásul csapatát sem képes uralni, hisz igazságtalanul kivételez egyesekkel, míg másokat figyelemre sem méltat. Te hogyan tolerálod az igazságtalanságot?

Elég nagy az igazságérzetem, de igyekszem a másik igazságát is szem előtt tartani. Hirtelen természetű vagyok, könnyen felcsattanok, de ugyanolyan gyorsan le is nyugszom. Az egyik legfontosabb kulcs hozzám a humor, ami az előadásnak és a kalózkapitánynak is fontos „alkotó eleme”.

Forrás: A Játékkészítő

Sokat motorozol, sportolsz. Mi kapcsol ki a legjobban a hétköznapokban?

A motort most eltettem téli álmot aludni, de tavasszal folytatom. A sport gyerekkorom óta része az életemnek. Most napi 2 kilométert úszom, de a jóga is nagy szerelem. Az utóbbi időben újra előkerült a gitárom is.

Keveset olvasni rólad. Hogyan sikerül megőrizned magadnak a magánéletedet?

Az abszolút nem igaz, hogy alig nyilatkozom, bár tény, hogy nagyon szűrök. A bulvárban valóban nem vagyok folyamatosan jelen, az nem az én közegem. De sok szép anyag készült velem idén is, egyébként bulvárlapban is. Én abban hiszek, hogy inkább a minőség, mint a mennyiség számít, és ezúton hála és köszönet a menedzseremnek, aki maximálisan támogat ebben is. Idén is fantasztikus évet zárunk, rengeteget dolgoztunk és kivétel nélkül olyan munkákat, amiket nagyon szerettem, szeretek.

Van-e olyan, ami még szakmailag vonz, inspirál? Ami még úgy érzed előtted áll és kipróbálnád?

Nagy baj lenne, ha 42 évesen nem lenne már, ami inspirál. Rengeteg munka van most is folyamatban, és amint lehet, szívesen mesélek róla.

Honnan szoktad tudni, hogy helyesen döntesz?

Az élet mindig megadja a választ.

Ha lehetne három kívánságod, mi lenne az?

Hogy lehessen még három kívánságom. De csodavárás helyett, inkább cselekvős vagyok. Mint amikor a tanítvány megkérdi a mestert, hogy sokat kell-e még várni arra, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Ha várunk, akkor sokat, válaszolja a mester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.