Paul Walker a felelős a saját haláláért? A Porsche szerint igen

halál Paul Walker Halálos iramban tragédia Porsche autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autóbalesetben elhunyt színész lánya a Porsche-t vádolja édesapja haláláért. Az autógyártó cég tagadja, hogy ők lennének a hibásak a világsztárral történt tragédiáért.

Nem ismeri el a Porsche azokat a vádakat, amelyben Meadow Walker azt állította, az autógyártó cég felelős édesapja haláláért - írja a TV GO.

Forrás: UIP-Duna Film

Paul Walker lánya szerint számos tervezési hiányossággal rendelkezett az a versenyautóként piacra dobott 2005-ös Porsche Carrera GT, amelyben édesapja utazott a tragédia napján. A Porsche egy bíróságnak benyújtott kiadványban reagált a vádakra: véleménye szerint a színész tájékozott és tapasztalt vezető volt, és nem szabadott volna hagynia az autóját vezető Roger Rodasnak, hogy ilyen gyorsan hajtson vele.

Véleménye szerint nem tervezési hibák tehetnek a balesetről, hanem a nem rendeltetésszerű használat, és a megfelelő karbantartás hiánya. A tragikus balesetben elhunyt Paul Walker tehát tudatában volt annak, milyen kockázatot vállal, és ő maga felelős a történtekért. Az ügy várhatóan hamarosan bíróság elé fog kerülni, ahol eldől majd, kinek van igaza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.