A vonaton ragadt egy kislány egyedül - A MÁV őt hibáztatja

Forrás: Thinkstock -
kislány vonat MÁV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vonaton ragadt egy hétéves kislány. A MÁV őt és családját okolja. 

Egy édesanya gyerekeivel és keresztlányával Dunakesziről Budapestre indult vonattal. Sok emberrel együtt várták a járművet. Először kislánya, a hétéves Zoé szállt fel, ő pedig a másik két gyerek segítségével próbálta feltolni a babakocsit, mikor hirtelen becsukódott az ajtó, és a vonat rögtön el is indult.

"Elkezdtem nyomni a nyitógombot, mint egy őrült, de nem történt semmi" – mesélte az anyuka a Blikknek"Zoé döbbent tekintettel nézett vissza rám az ajtó túloldaláról, láttam, hogy sírásra görbül a szája."

Az anya rohanni kezdett, és ütötte a vonatot, kiabált a gyerekének, hogy a következő állomásnál száljon le. A nő a pénztárhoz futott, hogy segítséget kérjen, de nem tudtak mit tenni. A forgalmista megpróbálta telefonon hívni a következő állomást, de nem vették fel. Ekkor Edit keresztlánya vette észre, hogy a vonaton ragadt kislány, Zoé közeledik feléjük, megmentőjével.

Forrás: Thinkstock

"Nagyon sírtam, amikor elindult a vonat, azt hittem, örökre elveszítem anyát" - mesélte a napilapnak Zoé - "Amikor a vonaton a felnőttek látták, hogy sírok, hárman is odajöttek, mondták, hogy nyugodjak meg. Az ajtó mögött hallottam, hogy anya kiabál, de nem mertem volna leszállni. Aztán amikor megint megállt a vonat, egy bácsi kintről kinyitotta azt ajtót. Azt mondta, menjek vele, visszavisz anyához."

Kiderült, a férfi végignézte a jelenetet, autóba ült, és elindult a vonat után. A következő állomásnál beérte a szerelvényt, és vissza tudta vinni a kislányt a családhoz.

Az anya keresi megmentőjüket

"Olyan sokkos állapotban voltam, hogy a nevét sem tudtam megjegyezni. Szeretném, ha jelentkezne, és megköszönhetném neki" – nyilatkozta Edit, aki még mindig keresi a kedves férfit, aki megmenette kislányát.

A MÁV szerint Zoé és a családja hibázott. Közleményt adtak ki, amelyben azt írják, a jegyvizsgáló szabályosan indította el a vonatot. "Vasúti dolgozó nem vétett, vizsgálat nem indult" - reagált a MÁV a Blikk kérdéseire. A társaság arra is megkérte a szülőket. hogy jobban figyeljenek gyerekeikre a vonaton.

Edit panaszt tett a MÁV-nál, felháborítónak tartja a választ.

"A kislányom nem ugrott fel a vonatra, hanem fellépett, mi mentünk volna utána, hárman emeltük a babakocsit, amikor bezáródott előttünk az ajtó."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.