Kiszivárogtak az Uber pénzügyi adatai - Ennyit kaszálnak

Forrás: Uber -
pénzügy adat Uber
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Uber vesztesége halmozódik, de eközben bevételi oldalon szárnyal a vállalat. Tavaly egy negyedév alatt több bevétele volt, mint a megelőző egész évben!  

Tavaly a harmadik negyedévben az Uber 697 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el, többet, mint a 498 millió dolláros nettó árbevétele volt - írja cikkében az Origo a Business Insider oldalra hivatkozva.

Forrás: Uber

Az utolsó ismert bevételt összevetve a korábbi negyedévekre vonatkozó számokkal, az látszik, hogy csak 2015 harmadik negyedévében (egy negyedév alatt) több bevételt ért el a cég, mint 2014 egészében. Az említett 498 milliós negyedéves bevételhez képest ugyanis 2014-ben mindössze 495,3 millió dollár folyt be hozzá.

Forrás: AFP/Thomas Oliva

A számok alapján semmit nem javult, sőt mérsékelten romlott azonban a cég jövedelmezősége. A tavalyi harmadik negyedévben elért 697 millió dolláros veszteséggel szemben, 2014 egész évére szerepelt a könyvekben 671,4 millió dollár mínusz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.