Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás ónos eső Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ónos eső veszélye miatt tizenhárom megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő hajnalban.

Budapesten és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében van érvényben a citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Északi-középhegységben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében inkább hó várható. Éjfélig általában maximum 2 centiméter, de északkeleten akár 5 centiméter hó is hullhat. Kora estétől viszont az északi-északkeleti megyékben is ónos eső váltja fel a havazást - tették hozzá. Az előrejelzés szerint hétfőn a hőmérséklet csúcsértéke mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. Késő este mínusz 2 és plusz 3 fok közötti értékekre lehet számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.