Nemes Jeles László helyet kapott a cannes-i fesztivál zsűrijében

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Cannes fesztivál Nemes Jeles László zsűri
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemes Jeles Lászlót óriási megtiszteltetés érte. Egy évvel azután, hogy a Saul fia elnyerte Cannes-ban a zsűri nagydíját, a Kossuth-díjas rendező  helyet kapott az idei fesztivál zsűrijében.

Az Oscar-díjas Nemes Jeles olyan filmlegendák mellett dönthet arról, hogy kik kaphatnak díjat, mint Donald Sutherland és a Mad Max-filmek rendezője, George Miller, de vitatkozhat majd többek között Kirsten Dunsttal, az Esőember-ben Tom Cruise barátnőjét alakító Valeria Golinóval, a híres énekesnővel és Johnny Depp gyermekeinek anyjával, Vanessa Paradis-el, illetve

azzal a Mads Mikkelsennel, aki a tavalyi gálán átadta neki az elismerést,

amely elindította a Saul fiá-t a siker útján, ami egészen a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjig vezetett.

A 2016-os cannes-i zsűri tagjai - fent: George Miller, Valeria Golino, Donald Sutherland és Katayoon Shahabi lent: Nemes Jeles László, Vanessa Paradis, Kirsten Dunst, Mads Mikkelsen, Arnaud Desplechin Forrás: Cannes Film Festival

Utoljára 1986-ban került magyar alkotó a cannes-i versenyfilmes zsűribe: Szabó István, akivel így a szülinapja és az Oscar-díja mellett még egy közös dolga van Nemes Jelesnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.