Amikor a párod kettős életet él: 7 emlékezetes film a témáról

Kettős játék film mozi kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg minden, szerelemben, kapcsolatban élő ember egyik legfőbb rémálma az, hogy egyszer csak kiderül: a párja nem az (vagy nem csak az), akinek mutatta magát, és van egy titkos élete is. A napokban mozikba került Gyilkos párosban Anna Kendrick ideális új pasija kapcsán hull le a lepel - meglepő reakciót váltva ki. Mi pedig ennek apropóján összegyűjtöttük a kedvenc filmjeinket a témában.

Amikor a feleséged titokban prostituált: A Nap szépe (1967)

A spanyol rendezőlegenda, Luis Buñuel híres filmjében Catherine Deneuve játszik hideg, frigid polgárfeleséget - aki közben a férje háta mögött a címbeli néven a helyi bordélyház sztárja. Buñuel különleges, szürrealista elbeszélői módszeréből következően viszont végig nem tudjuk eldönteni: az a valóság, vagy csak fantázia, és ha utóbbi, akkor kié?

Amikor a szerelmed titokban másik nemű: Pillangó úrfi (1993)

Jeremy Irons olyan francia diplomatát alakít ebben a megrázó szerelmi történetben, aki a hatvanas évek Kínájában szeret bele egy operaénekesnőbe, és kezd vele romantikus kapcsolatot — miközben nem is sejti, hogy a lány valójában fiú, ráadásul a kínai titkosszolgálatnak dolgozik. A szenvedély hazugsággal kombinálva csak tragédiához vezethet.

Amikor a nejed titokban gyilkolászik: Titkos gyilkos mama (1994)

Az idilli kertvárosi családi élet képének kegyetlen, fekete humorú kifigurázása ez a szatíra, amelyben Kathleen Turner alakít gondoskodó, kedves anyukát - aki bármilyen válogatott kegyetlenségre képes, ha bárki is zavarja az ő, vagy a családtagjai köreit. Így aztán miközben a hétköznapokban senki sem sejt semmit, csúnya véget ér a rossz jegyet adó tanár, az idegesítő szomszéd vagy a zaklató iskolatárs.

Amikor a férjed titokban fiúszeretőt tart: Tudatlan tündérek (2001)

Pontosabban tartott: a török-olasz rendező, Ferzan Özpetek filmjének főhősnője ugyanis a férje halála után fedezi csak fel, hogy a párjának volt egy másik élete is hétvégenként. Amikor pedig kinyomozza, mi is volt ez, egy furcsa kommunát talál - és egy fiúszeretőt. Ez a másik világ viszont annyira különleges, hogy ő is belekeveredik.

Amikor a házastársad titokban titkosügynök: Mr. és Mrs. Smith

Mi lehet annál súlyosabb eset, ha egy házasságban valaki kettős életet él? Az, ha mindkét házastárs kettős életet él. Ráadásul mindketten tökéletesen kiképzett szuperügynökök — akik egyszer csak azt kapják feladatul, hogy egymást likvidálják. Na ez már párkapcsolati konfliktus, kérem! Akik pedig előadják: Brad Pitt és Angelina Jolie.

Amikor a pasid titokban gengszter: A tégla (2006)

A zseniális hongkongi Szigorúan piszkos ügyekből készült, Oscar-díjas Scorsese-filmben két tégla áll egymással szemben: egyikük olyan rendőr, aki a maffiába épült be, a másik pedig olyan maffiózó, aki a keresztapa megbízásából lett rendőr. Utóbbinak pedig van egy csinos barátnője is — aki előbbi pszichológusa egyben. Amikor pedig a két tégla tudomást szerez egymás létezéséről, minden a feje tetejére áll.

Amikor az új fiúd titokban bérgyilkos: Gyilkos páros (2016)

A hazai mozikban április 28-a óta futó új vígjátékban Anna Kendrick egy fájdalmas szakítás után lábadozó lányt alakít, aki megismerkedik egy szupercuki, szuperjófej, szuperszexi pasival, és csak úgy izzik köztük a levegő. Épp csak azt nem tudja róla, hogy az illető mellesleg halálosan hatékony bérgyilkos, így amikor ez kiderül, a kapcsolatuknak új próbát kell kiállnia — és nem szakítás lesz a vége.

Jean Valjean a filmvásznon: a legjobb szereposztásokhttp://www.life.hu/kult/20160422-jean-valjean-a-filmvasznon-a-legjobb-szereposztasok.htmlVictor Hugo legnagyobb klasszikusát, azaz a Nyomorultakat több tucatszor filmesítették már meg, és ebből jó néhányszor igazi világsztárok játszották a főbb szerepeket, így Jean Valjean központi figuráját is. A leghíresebbekből válogattuk a videós összeállításunkat, Jean Gabintől Belmondón át Hugh Jackmanig. Kult--Ma este Scooter-koncert! Exkluzív interjú H.P. Baxxterrel, a Scooter énekesévelhttp://www.life.hu/kult/20160501-ma-este-scooter-kontert-exkluziv-interju-h-p-baxxterrel-a-scooter-enekesevel.htmlA techno zene legnagyobb sztárja, Scooter lép ma fel a Budapest Park színpadán. A koncert előtt a Life.hu riportere jól kifaggatta H.P Baxxtert. Kult--Egy hegtetovált lány története: „Tüskével húzta ki a bőrömet, és villámgyors apró vágásokat ejtett rajtam”http://www.life.hu/kult/20160425-egy-hegtetovalt-lany-tortenete-ugandaban-tuskevel-huzta-ki-a-boromet-es-villamgyors-apro-vagasokat.htmlUganda fővárosából, Kampalából az ország északi régiójába, Kotidóba 12 órás buszút vezet. Két hónapja vagyok már Afrikában, hogy törzsekről, kultúrákról, állatvédelemről írjak, és mindenről, ami különleges vagy érdekes. Éppen Kotido felé zötykölődöm a poros úton, hogy meglátogassam Uganda egyik legkülönösebb népét, a karamojongokat, akik nemcsak a harcos férfiakról, de a nem mindennapi tetoválást viselő lányaikról is híresek. Kult--19 érdekesség Indiana Jonesról és Az elveszett frigyláda fosztogatóirólhttp://www.life.hu/kult/20160422-19-kulonleges-erdekesseg-indiana-jonesrol-es-az-elveszett-frigylada-fosztogatoirol.htmlÁprilis 14-étől újra látható nagyvásznon, moziban Az elveszett frigyláda fosztogatói, ez alkalomból pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet Indiana Jones első, és talán máig legemlékezetesebb kalandjáról. Kult--Az illatosított megállóktól a Párizs-szindrómáig: 7 érdekesség a francia fővárosrólhttp://www.life.hu/kult/20160415-az-illatositott-megalloktol-a-parizs-szindromaig-7-erdekesseg-a-francia-fovarosrol.htmlPárizs az a város, amit legalább egyszer látni kell: lenyűgöző épületeivel, mesés parkjaival, istenien finom ételeivel mindenkit elvarázsol. A következőkben azonban nem az ismert nevezetességeit gyűjtöttük össze – ezeket mind megtalálod egy úti könyvben is. Most hét olyan különlegességgel kedveskedünk, ami biztosan új megvilágításba helyezi a francia fővárost. KultVisszautasíthatatlan ajánlat: 18 érdekesség A keresztapárólhttp://www.life.hu/kult/20160321-visszautasithatatlan-ajanlat-18-specialis-erdekesseg-a-keresztaparol.htmlVajon igazi volt a lófej az ágyban? És tényleg vattát tömött a szájába Marlon Brando a forgatáson? Miért nem ment el Al Pacino az Oscar-gálára, ahol A keresztapáért jelölték? Minden idők egyik legnagyobb filmjét március 10-étől újra játsszák a hazai mozik, mi pedig egy nagy adag különleges információval tisztelgünk a jeles alkalom előtt. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.