Hatalmas bravúr! Klein Dávid csúcsra ért

Annapurna siker csúcstámadás oxigénpalack Himalája Klein Dávid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar hegymászó oxigénpalack nélkül jutott fel a Himalájában található 8091 méter magas Annapurna csúcsára. Dávidnak ez a negyedig nyolcezres csúcsa és ő az első magyar hegymászó, aki meghódította az Annapurnát!

Az örömhírt, Kelin Dávid Facebook oldalán osztották meg, a kiírás szerint a hegymászó vasárnap este már lefelé mászott és elérte a 7100 méteres tábort, majd ott töltötte az éjszakát, ám még nagyon nehéz út vár rá, hiszen a legnehezebb szakaszt a 2-es és a 3-as tábor közötti Crosshair kuloáron még át kell küzdenie magát, hogy biztonságos terepre érjen.

Forrás: Jhonnie Walker

„Dávid ma az alacsonyabban lévő négyes táborban (C4: kb. 7100m) éjszakázik, mert rendkívül hosszú és kimerítő mászás áll mögötte, és holnap még jön az ereszkedés neheze, hiszen a hegy legveszélyesebb szakaszán – a 2-es és a 3-as tábor közötti Crosshair kuloáron – is át kell haladnia. Reméljük, hogy Dávid mihamarabb telefonál az alaptáborból!" – olvasható a hegymászó közösségi oldalán.

Dávidnak a mostani expedíció alatt két csúcstámadása volt, az első nem sikerült, mert 7400 méterről vissza kellett fordulnia, ugyanis az időjárás nem engedte tovább. A második csúcstámadás azonban sikeres volt, így Dávid elmondhatja magáról, hogy ő az első magyar hegymászó, aki az Annapurna csúcsán álhatott.

Klein Dáviddal a Life.hu beszélgetett indulás előtt

„Azt gondolom nagyon jó, hogy e két csúcs megmászása (Manaslu és Annapurna) egymás után következnek az életemben, mert karakterükben, klímájukban és a technikai nehézségek tekintetében is nagyon hasonlóak, így amit a Manaslun megtanultam, alkalmazni tudom majd az Annapurna expedíció során is" - mondta Dávid, a Life.hu interjújában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.