Se áram, se antibiotikum, se ágy: Pusztító válság a kórházban

Forrás: Thinkstock -
válság Venezuela olajár kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nap hét kisbaba is meghalt a venezuelai kórházban, ahol a vérző betegek szétszórva a padlón fekszenek. Az orvosok pedig eszközök nélkül próbálnak műteni.

Venezuelában pusztít a válság. Az olajár zuhanása óta az országban hatalmas infláció alakult ki, az alapvető élelmiszereket is nehéz beszerezni. A kórházakban pedig döbbenetes állapotok uralkodnak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Kritikus állapotban vannak az egészségügyi intézmények is. Küzdenek a betegek életben maradásáért az orvosok, de semmilyen eszközük nincs, amivel jobbíthatnák a bent fekvők állapotát. Az alapvető feltételek sincsenek meg.

Nincs áram, szappan, ágy, antibiotikum, vagy éppen kesztyű.

A Luis Razetti Kórház úgy néz ki, mintha egy háborús övezetben volna. A szerencsésebbek befekhetnek egy törött ágyban, de többen csak véresen fekszenek a padlón.

A gyerekek dobozokban alszanak a folyosón víz, élelem és gyógyszerek nélkül.

A The New York Times jelentése szerint egy nap hét csecsemő is meghalt, mivel áram nélkül a lélegeztetők sem működnek. Volt olyan felnőtt, aki azért halt meg, mert a vérbank zárva tartott az elrendelt munkaszüneti nap miatt, hogy csökkentsék a villamos energia felhasználását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.