Minden leolvad rólunk: országos lesz a hőség

Forrás: Thinkstock -
meleg időjárás Nyár hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Délután már 34 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, sehova ne induljunk el megfelelő mennyiségű folyadék nélkül!

Ma biztos nem számíthatunk záporra, zivatarokra, semmilyen csapadék nem hűti a hőmérsékletet, ami akár 34 fokig is emelkedhet. Szinte országos hőség lesz, ezért nagyon oda kell figyelnünk a megfelelő folyadékbevitelre. Pénteken a napsütés mellett megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és elszórtan (főleg a Bakony tág környezetében) fordulhat elő zápor, zivatar. Néhol megélénkül a nyugatira forduló szél. 31 fok körüli kánikula várható.

Forrás: Thinkstock

Szombaton délutánig sok napsütésre számíthatunk, alig lesz felhő az égen. Délután aztán erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, és estétől már záporok, zivatarok is előfordulnak (néhol jégeső is lehet). Reggel 20, délután 32 fok körüli értékeket mérhetünk. Vasárnap hidegfront vonul át hazánk térsége felett. Hatására főleg keleten lesznek záporok, zivatarok. Az északnyugati légmozgás nagy területen lesz erős, nyugaton viharos. Több helyen megszűnik a hőség, felfrissül a levegő -írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.