Gyászol a motorsport! Szörnyű balesetben hunyt el a fiatal pilóta!

motorsport Luis Salom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szörnyű baleset miatt kell megszakítani tegnap délután a Moto2-esek Katalán Nagydíjának második szabadedzését, ugyanis Luis Salom hatalmasat bukott a barcelonai pálya 12-es kanyarjában. A fiatal pilóta belehalt sérüléseibe.

A 24 éves hazai versenyzőhöz két mentőautó érkezett, majd egy mentőhelikopter is leszállt, de a SAG Team versenyzőjét végül közúton vitték a Hospital General de Catalunya kórházba, ahol rögtön megműtötték, de sajnos Salom 16 óra 55 perckor belehalt a súlyos sérüléseibe.

A motoros tehetség tragédiája miatt megváltoztatták a barcelonai pályát, és a 12-es kanyar helyett a Forma-1-ben is használt megoldás szerint teljesítik a versenyt a Moto2-es versenyzők, akiken kívül a motorsport különböző kategóriáinak szereplőit is megrázta a haláleset.

A 24 éves motoros 2009-ben mutatkozott be a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis géposztályban, majd 2011-ben, Assenben megszerezte az első dobogós helyezését. 2012-ben az indianapolisi versenyen az első futamgyőzelmét ünnepelhette a fiatal versenyző.

Salom 2013-ban egészen az utolsó, valenciai viadalig versenyben volt a világbajnoki címért folytatott harcban, de végül szoros küzdelemben a tabella harmadik helyét szerezte meg. A tehetséges motoros 2014-ben csatlakozott a Moto2 szériához, ahol néhányszor dobogóra állhatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.