Készülj fel! Ilyen idő lesz a hosszú hétvégén

Forrás: AFP/Ferenc Isza -
hétvége időjárás köd fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre hidegebb lesz az elkövetkezendő napokban, szél, köd és fagy is előfordulhat amellett, hogy felhők is lesznek bőven az égen!

Ma még változóan felhős időre számíthatunk, és van, ahol zápor is kialakulhat, erre főként a nyugati, északnyugati határszélen van nagy esély. Reggel 5 fok körül lesz a hőmérséklet, ami délután egészen 12 fokig kúszik fel. Szerencsénkre fronttal nem kell számolnunk. Pénteken azonban már párás lesz az idő, sőt még ködös is. Később a felhős és a napos időszakok váltják majd egymást, reggel 0 fok körül lesz a hőmérséklet, és néhol még fagyhat is. Délutánra felmelegszik az idő, 10 és 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: AFP/Ferenc Isza

Szombat a nap első felében erősen felhős lesz az ég, délután inkább már csak felhőátvonulásokra kell számítanunk. Futó zápor bárhol lehet. Az ÉNy-i szél sokfelé lesz erős. 11 és 17 fok között alakulhat a csúcsérték. Vasárnap sem lesz tiszta napsütés gyakran zavarják meg felhők a sugarakat, de legalább csapadékra nem nagyon kell számítanunk. A légmozgás mérséklődik, de még mindig lehetnek élénk széllökések. Csökken a hőmérséklet: 8 és 13 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.