Emma Morano 116 évével lett a világ legidősebb embere

Olaszország Emma Morano legidősebb ember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legidősebb élő ember a világon az egyetlen, aki mindhárom évszázadban élt. A 116 éves Emma Morano szerint hosszú életének titka, hogy nyers tojást szokott enni, korán elalszik, és, hogy egyedülálló!

Emma Morano a legidősebb ember a maga 116 évével. Ő lehet az egyetlen élő ember, aki az 1800-as években született, és élt mindhárom évszázadban. Az olasz néni pénteken kapta a hírt, hogy a New York-i Susannah Mushatt Jones - aki pár hónappal volt idősebb nála - csütörtökön meghalt, így ő lépett a helyére. Emma Morano reakciója kicsit elárulja azt is, miért élt meg ilyen szép kort.

Forrás: AFP/Olivier Morin

"Szavamra, olyan öreg vagyok, mint a hegyek" - mondta az olasz hölgy, akit biztosan a humora is életben tart. Ez kitűnik abból is, amit a hosszú élet titkáról mondott. Szerinte mindennek a kulcsa, hogy nyers tojást eszik, korán lefekszik, barndyt kortyolgat, és

a legfontosabb, hogy egyedülálló!

Tinédzserként kezdte el a tojáskúrát, az orvosa javaslatára, ugyanis vérszegénységet állapítottak meg nála. 1938-ban pedig kilépett egy boldogtalan házasságból, és soha nem is mondta ki többet a boldogító igent. A szunyókálást pedig annyira komolyan veszi, hogy az újságírók várható megjelenése sem tántorította el őt a pihenőtől, így a tudósítóknak meg kellett várniuk, amíg felébred.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.