Erzsébet királynő fiatal korában igazi lázadó volt- az udvar akarata ellenére férjhez ment Fülöp herceghez

Forrás: AFP/2016 ANNIE LEIBOVITZ/Annie Leibovitz -
házasság News Erzsébet királyné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdekes dolog derült ki II. Erzsébet és Fülöp herceg kapcsolatáról. Annak idején ugyanis nem mindenki akarta, hogy ők ketten összeházasodjanak, és most fény derült arra, mit is kifogásoltak a legjobban Fülöp herceggel kapcsolatban. 

II. Erzsébet királynő és férje már 70 éve házasok, ám annak idején nem mindenki akarta, hogy ez így legyen. A.N. Wilson életajzíró most nyilvánosságra hozta, hogy Erzsébetet annak idején többen is le akarták beszélni Fülöpről. A kifogás az volt a férfi ellen, hogy túlságosan vicces.

Forrás: AFP/2016 ANNIE LEIBOVITZ/Annie Leibovitz

Az író a Cheltenham Irodalmi Fesztiválon mesélt a pár történetéről. "Erzsébet körülbelül 14 évesen közölte, hogy szerelmes a hercegbe. Fülöp egy jóképű német férfi volt szőke hajjal, az udvarban azonban azt mondták neki, nem ő a megfelelő ember. Erzsébet szorgalmas volt és visszahúzódó, a férfi pedig tiszt volt, és roppant vicces."

Ám nem hallgattak a rosszakarók tanásaira: 1947 júliusában eljegyezték egymást, és még ez év november 20-án összekötötték életüket a Westminster Apátságban.

Meglepő, de Erzsébet életében nem Fülöp volt az első szerelem. Korábban itt írtunk arról,ki is volt ez a személy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.