Elhunyt Danyi Attila lemezlovas

Fotó: Mudra László - Origo -
halál Danyi Attila News
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Danyi Attila zenész, lemezlovas, koncertszervező, a Scampolo és az Atlantis együttes egykori tagja 70 évesen hunyt el. 

A gitáros-orgonást hosszú betegség után érte a halál. Danyi Attila a magyarországi beatkorszak egy igen fontos alakja volt; már 1964-ben zenélt amatőr együttesekben. 1966-tól 1970-ig ő volt a zenekarvezető a Scampolóban, ahol Komár László énekelt, Faragó Judy István gitározott. A csapatban szerepelt egy rövid ideig még Presser Gábor, és többször fellépett velük Zalatnay Sarolta.

A gitáros, orgonás 1970-ben az Atlantis együttesbe került került, amelyben megfordult mások mellett Várkonyi Mátyás (később Generál) és Fekete Gyula (Hungária) is. 1975-től műsort is vezetett, és diszkósként is dolgozott. Saját lemezboltja volt, és foglalkozott koncertszervezéssel is. A Scampolo együttessel 1984-ben újra összeállt egy turnéra: a csapat a legendás brit Nashville Teensszel lépett fel.

Danyi Attila, a Scampolo zenekar frontembere Fotó: Mudra László - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.