Jakupcsek: "Ami velem történt az nem az én kudarcom"

Forrás: Jaffa Kiadó -
műsorvezető könyv Jakupcsek Gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megjelent Jakupcsek Gabriella könyve, Megúszhatatlan címmel. Írását nem feszültségkeltésnek szánta, sokkal inkább közös gondolkodásra akar felszólítani minket.

Jakupcsek Gabirellát 2015 decemberében váratlanul bocsátották el az MTVA-tól. Közvetetten ennek is köszönheti, hogy írása megszülethetett. Könyvében erre is kitér, de nem negatív kontextusban. Gabi szerint ez az esemény nem róla szólt, ugyanis rajta kívül még

másik 150 embert is érintett

a dolog. Ettől függetlenül jól esett neki az emberek empátiája, szolidaritása.

Forrás: Jaffa Kiadó

„Ami velem történt az nem az én kudarcom, az másnak a kudarca, de a személyes kudarcaimról őszintén írok." – mesélte az Origónak. Ezen kívül az is szándékában állt, hogy megmutathassa azt az arcát, amit eddig nem volt lehetősége.

Derűlátóan tekint az eseményekre, mert az elbocsátást követően új dimenziók nyíltak meg előtte. Lett kapacitása más munkákkal foglalkozni, barátokat felkeresni, és nem mellesleg könyvet írni.

A könyv azért is született, hogy gondolkodásra sarkallja az embereket. A műsorvezetőt ért események sok ember életében jelen vannak, így mindenképpen foglalkozni akart vele. Ezért a saját tapasztalatain túl, a környezetében élők példáját is feldolgozta. Célja nem az, hogy mindenki egyetértését megszerezze, csupán az, hogy felpiszkálja az emberek érdeklődését. A könyv pozitív hangvételű, és sokat foglalkozik az

értékrenddel, mint komoly eszmei értékkel.

Forrás: Jaffa Kiadó

Fontosnak tartja, hogy jó hangulatot közöljön a könyv, ám az alapos fejtörést okozott, hogy megtalálja a megfelelő kifejezéseket, hiszen a metakommunikáció az írott szövegben nem tud érvényesülni. Akadnak olyan kérdései, amelyek nyitva maradtak a könyv végére érve is, néhányról pedig szilárd véleménye született írás közben.

Természetesen Gabinak még mindig maradtak feldolgozatlan témák a farzsebében, amiket lehet, hogy később egy második könyvben olvashatunk majd. Addig is várja, hogy szembe jöjjön egy testhez álló munkalehetőség. Szívesen vezetne talkshowt, kvíz műsort, de a dokumentumfilmek világa is közel áll hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.