Jude Law 44 éves lett: még most is egy szívtipró

Forrás: AFP/Neilson Barnard -
Jude Law születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész már 12 évesen tudta, hogy az ő világa a színpad, de nem ment zökkenőmentesen karrierjének beindulása. Jude Law tehetségére azonban hamar felfigyeltek, első fontosabb hollywoodi filmszerepét 25 évesen kapta. A ma 44 éves világsztár ezután már megállíthatatlan volt.

Jude Law azon kevesek közé tartozik, aki már egészen kicsiként tudta, hogy mive lakar foglalkozni. Színész szeretett volna lenni, így

12 évesen be is iratkozott a a National Youth Music Theatre-be, ám 17 évesen kirúgták onnan.

A színész azonban nem adta fel, mindenáron valóra akarta váltani álmát, ezért kisebb-nagyobb londoni színpadokon lépett fel, és tehetségére gyorsan fel is figyeltek. Később még a Broadway-n is megfordult, a brit közönség pedig 1944-ben ismerhette meg őt szélesebb körben a Shopping című filmben.

Jude Law 44 éves lett Forrás: AFP/Neilson Barnard

Első jelentős hollywoodi filmszerepét 25 évesen kapta a Gattaca című utópisztikus sci-fiben, de az igazi áttörés még váratott magára. 1999-ben a Tehetséges Mr. Ripley című film mellékszerepe hozta meg számára az igazi siker, alakításáért még Oscar-díjra is jelölték. Ezután már nem volt számára megállás, rengeteg filmben játszott, vígjátékokban és romantikus alkotásokban egyaránt. Legutóbb például A kém című vígjátékban láthattuk az immár pompás hajkoronával rendelkező színészt Melissa McCarthy oldalán.

A ma 44 éves Jude Law eddig több mint 40 filmben szerepelt, és valószínűleg még rengetegben fog is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.