Berlini merénylet: sajtóértesülések szerint 3 magyar lehet az áldozatok között

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Michele Tantussi -
magyar merénylet áldozat Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meggyalázták a karácsonyt és a békét: kamionnal hajtott egy férfi Berlinben, az egyik legnépszerűbb karácsonyi vásárba. Tizenkét halálos áldozatot követelt a merénylet, egyes sajtóértesülések szerint 3 magyar is lehet a halottak között.

Fékezés nélkül hajtott a tömegbe egy kamion az egyik legnépszerűbb karácsonyi vásáron Berlinben. A tettes kiléte máig nem ismert, az őrizetbe vett, valószínűleg pakisztáni származású menedékkérő tagadja, hogy bármi köze lenne a bűncselekményhez, és érintettségét egyelőre nem is sikerült bizonyítani, de az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet, így az már biztos, hogy terrortámadás történt.

12-en haltak meg a gázolós merényletben Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Michele Tantussi

Összesen 48-an sérültek meg a merényletben, többen súlyosan, 12-en pedig sajnos az életüket vesztették. A Daily Mail értesülései szerint

három magyar is az áldozatok között lehet.

Hivatalosan azonban nem erősítették meg ezt az információt, annyi biztos, a merénylet után hárman jelentkeztek a magyar nagykövetségen, hogy nem találják a rokonukat. A kamion sofőrje is meghalt, a The Sun szerint viszont igazi hősként viselkedett. A lap azt írja,

Lukasz Urban mindent megtett azért, hogy megakadályozza a mészárlást,

ő ugyanis még élt a merénylet idején és a kormányt is megpróbálta félrerántani. Az utolsó pillanatig harcolt, hogy megmentse az emberek életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.