Kitört az első doppingbotrány az olimpián

dopping Rio de Janeiro olimpia 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kínai úszónő az olimpia első doppinggal bukó versenyzője: Csen Hszin-ji a 100 méteres pillangóúszás döntője után bukott le.

A Kínai Úszószövetség bejelentette, hogy egyik versenyzőjüket doppingvétségen érték. A 100 méteres női pillangóúszás döntője után, ahol Csen Hszin-ji a negyedik helyen végzett (hat századdal maradt le a dobogóról), a doppingellenőrök jelezték, hogy tiltott szert, hidroklorotiazidot találtak a sportoló szervezetében – írja az Abcnews.

A 18 éves úszó már kérvényezett egy B-próbát. A FINA és a WADA egyelőre nem kommentálták bővebben az esetet, a szövetség is csak annyit írt, hogy „teljes együttműködést vár el a versenyzőjétől az ügy felgöngyölítésében". Csen Hszin-ji egyébként rajthoz állt volna az 50 méteres gyorsúszás futamaiban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.