8 km-t gyalogolt -24 fokban a négyéves kislány - A nagymamáján akart segíteni

Forrás: Yury Darbaa / The Siberian Times -
Szibéria gyermek segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ettől szomorúbb ma már biztosan nem lesz: Szaglana Szalcsak, a négyéves szibériai kislány a nagymamájának akart segítséget hívni, dacolva a zord időjárással, a farkasokkal és a mély hóval.

Szaglanát a nagyszülei nevelték, és egy reggel a kislány azt vette észre, hogy a nagymamája teste hideg. A nagypapája vak, így az unokáját kérte meg, hogy hozzon segítséget. A legközelebbi szomszéd 8 km-re van tőlük, a kislány azonban dacolva mindennel, vaksötétben útnak indult. Három órán át gyalogolt, mire odaért. A fáradtságtól csak annyit tudott mondani a szomszédoknak, hogy a nagymamája valószínűleg meghalt. Sajnos a sejtése beigazolódott, a kislány hiába tette meg a nagy utat.

Szaglana Szalcsak Forrás: Yury Darbaa / The Siberian Times

Szaglanát kórházba szállították, de a kimerültségen kívül semmi baja nem lett. Az útvonalon sűrűn fordulnak elő farkastámadások, így nagy csoda, hogy a kislány épségben célba ért – írja a Bors.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.