Kiderült, ki a hibás az Oscar-baki miatt

baki Oscar 2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei Oscar-gálán történt minden idők legdurvább bakija: Warren Beatty és Fay Dunaway rossz kártyát kaptak, így rossz film címét hirdették győztesnek. Végül kínos módon, de kiderült, hogy a Kaliforniai álom helyett a Holdfény nyerte a legjobb film díját idén.

Vasárnap este zajlott a 89. Oscar-gála, ahol talán az évezred legkínosabb bakiját sikerült elkövetni. A Kaliforniai álom készítői elmondták szívhez szóló köszönőbeszédeiket, majd ezek után kiderült, hogy nem is őket illeti a dicsőség, ugyanis a Kaliforniai álom helyett a Holdfény című filmnek ítélték idén az aranyszobrocskát.

Elindultak természetesen a találgatások is, vajon ki követhetett el hibát, ami egy ekkora bakihoz vezethet. Emma Stone is beszállt az esélylatolgatásba, most azonban kiderült, valójában ki a hibás. Az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája közleményben tudatta a világgal, mi történt akkor este:

Oscar-szobor Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

"Mélységesen sajnáljuk, hogy hibáztunk a legjobb film díjának átadásakor a vasárnap esti Oscar-gálán. Tiszteletünket fejezzük ki továbbá minden résztvevő előtt, akik méltóságteljesen viselkedtek a körülmények ellenére is. Minden érintettől elnézést kérünk. Fay Dunaway-től és Warren Beattytől is, a filmesektől és a tévé előtt ülő összes nézőtől is" - állt az akadémia közleményében.

Az elmúlt 83 évben az akadémia a Pricewaterhouse Coopers céget bízta meg azzal, hogy kezelje a szavazatszámlálási folyamatokat, beleértve a pontos eredmények kezelését is. A megbízott cég teljes mértékben felelősséget vállal a ceremónia alatt a protokoll megsértéséért. Nagy valószínűség szerint a PwC többet nem kezeli a gála szavazatait. Azt is tudni, hogy

a szavazatszámláló bizottság egyik alkalmazottja, Brian Cullinan okolható a bakiért, ugyanis ő adott rossz borítékot Warren kezébe, színpadra lépés előtt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.