Weinstein-ügy: a Los Angeles-i rendőrség is nyomozást indított

"Forrás: Getty Images/Steve Zak " -
metoo Harvey Weinstein szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy olasz színésznő feljelentése alapján indult nyomozás Harvey Weinstein filmproducer ellen szexuális erőszak miatt - közölte a Los Angeles-i rendőrség csütörtökön.

Sal Ramirez szóvivő elmondta, hogy kihallgatták a nőt, aki egy 2013-ban elkövetett nemi erőszakkal vádolja Weinsteint. Ramirez arra nem válaszolt, hogy hol történt az eset és arra sem, mikor kérdezték ki a feljelentőt.

A Los Angeles Times beszélt a 38 éves olasz színésznővel, aki a feljelentést tette, nevét azonban nem írták le. A lapnak a nő elmondta, hogy Weinstein utánament a szállodai szobájába, ahol megerőszakolta. A színésznő ügyvédje, David M. Ring egyelőre nem válaszolt a lap kérdésére, a producer szóvivője, Sallie Hofmeister pedig ezt írta: "Weinsteint úr nyilvánvalóan nem válaszol névtelen vádakra, ám tagadja, hogy belegyezése nélkül bárkivel szexuális aktust folytatott volna". A New York-i és a londoni rendőrség után a Los Angeles-i a harmadik, amelyik nemi erőszak miatt indított nyomozást a hollywoodi sztárproducer ellen.

Harvey Weinstein ügyében már a Los Angeles-i rendőrség is nyomoz Forrás: Getty Images/Steve Zak


A 65 éves filmest több mint háromtucat nő vádolta meg szexuális zaklatással vagy erőszakkal, köztük olyan filmsztárok, mint Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie.

Quentin Tarantino filmrendező, aki legtöbb filmjét, köztük a Ponyvaregényt és az Aljas nyolcast is Weinsteinnel együtt készítette az elmúlt két évtizedben, csütörtökön a New York Timesnak elmondta, eleget tudott ahhoz, hogy többet tegyen, mint amennyit tett. A rendező első kézből, hajdani barátnőjétől, Mira Sorvinó színésznőtől hallott Weinstein viselkedéséről, valamint tudomása volt a Rose McGowannal történtekről. Tarantino hozzátette: "lehetetlen, hogy bárki, aki a producerhez közel állt, ne tudott volna legalább egy esetről".

Csütörtökön Weinsteint a Brit Filmintézet törölte tagjai közül, korábban az Amerikai Producerek Céhe kezdeményezte kizárását, az Oscar-díjat odaítélő amerikai filmakadémia a múlt héten rúgta ki.
Saját cégéből, a The Weinstein Companyből egy héttel azután lépett ki, hogy elbocsátották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.