Elsőfokú ítélet született Sarka Kata és Bálint Antónia ügyében

Forrás: Zsigmond László/Life.hu, TV2 -
Sarka Kata Bálint Antónia bíróság per ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2015 augusztusában, a Blikk hasábjain robbant a hír, miszerint Bálint Antónia ittasan zaklatta a Hajdú házaspárt. A hangfelvétel rövid időre nyilvánosságra került, majd eltűnt az internetről.

Később Kata így nyilatkozott a rögzített telefonhívásról:
"Nagy örömmel megosztom a nyilvánossággal azt a hangfelvételt, melyet egyik barátunk készített, amikor Bálint Antónia ittasan felhívott bennünket csütörtök éjjel, trágár stílusban pocskondiázott és ajánlatot tett a férjemnek! Ehhez azonban az kell, hogy visszavonhatatlanul hozzájáruljon ahhoz, hogy az ügy tisztázása érdekében, minden jogkövetkezmény nélkül a felvétel nyilvánosságra hozható legyen és annak készítésével és nyilvánosságra hozatalával kapcsolatosan semmilyen eljárást nem indít. Az ügyvédünk már el is készítette a nyilatkozatot!" - írta Sarka.

Bálint Antónia rágalmazásért perre vitte az ügyet: Sarka Kata rágalmazás vádjával, további két újságíró pedig azért, mert idézték cikkekben Katát, állhattak törvényszék elé. A bírósági tárgyalásról dr. Berényi András, Sarka Kata védőügyvédje adott tájékoztatást a Life.hu-nak. Az ügyvéd elmondta, az ítélet még nem jogerős.

Ítélet született Sarka Kata és Bálint Antónia ügyében Forrás: Zsigmond László/Life.hu, TV2


„Elsőfokon, nem jogerősen az ügyfelünket, Sarka Katát felmentette a bíróság, bűncselekmény hiányban. Tehát nem követett el bűncselekményt, amikor az ügyben említett telefonhívásról megjegyzéseket tett" – mondta az ügyvéd, majd hozzátette, ilyenkor három dolgot tehet a vádló. Tudomásul veszi az ítéletet, fellebbez, vagy 3 nap gondolkodási időt kér. „Jelen esetben a gondolkodási időkérés volt. Ha ők fellebbeznek, akkor ennek lesz egy másodfokú folytatása. Ha nem, akkor a felmentő ítélet Katával szemben fog jogerőre jutni" – ismertette a tényeket Sarka Kata jogi képviselője.

Kata mellett az újságírókat is felmentették. Az ügyvéd ebben az esetben is hangsúlyozta, ez még csak elsőfokú bírói ítélet: „Sem Sarka Kata, sem a két újságíró nem bűnös, bűncselekmény hiányában felmentették a vádlottakat. Még nem döntött Bálint Antónia és jogi képviselője, hogyan szeretnék folytatni, fellebbezéssel, vagy tudomásulvétellel. Mi a felmentő ítéletet tudomásul vettük" – zárta a beszélgetést dr. Berényi András ügyvéd a magánvádas eljárásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.