Fülöp herceget okolják Cecília hercegnő haláláért

Forrás: AFP/Anadolu Agency/Kate Green -
halál királyi család Fülöp herceg Cecília hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes dolgok kerültek napvilágra a királyi család életével foglalkozó sorozat egyik epizódjából: állítólag Fülöp herceget okolják a nővére haláláért. 

A Netflixen futó The Crown/ A korona című sorozat többnyire Erzsébet királynő életével foglalkozik, de a királyi család többi tagja is rendszeresen terítéken van. Ezúttal Fülöp herceg került megemlítésre, ráadásul nem is akármilyen formában:

A herceget egész életében kÍsérti a nővére, Cecília halála, aki 1937-ben veszítette életét. A 8 hónapos várandós kismama éppen Németországból utazott Londonba, mikor a repülője lezuhant.

A sorozatban elhangzott állítások egyáltalán nem fedik a valóságot Forrás: AFP/Anadolu Agency/Kate Green

A sorozatban azonban most azt állítják, hogy Cecília halála kifejezetten Fülöp hibája. Ugyanis hivatalosak voltak egy esküvőre Londonba, de az utazás előtt nem sokkal a 16 éves fiú egy iskolai csínytevés miatt büntetésbe került, ezért a nővérének kellett helyette elutaznia, hogy valaki képviselje a családot.

A sorozat szerint pedig Cecília temetésén ezt Fülöp édesapja szóvá is tette: "Miattad kell eltemetnem a kedvenc gyerekemet" - írta meg a DailyMail. Az epizód részleteit hallva, a királyi család egyik szakértője, Hugo Vickers is megszólalt:

"Ez egy döbbenetesen bizarr kitaláció. Fülöpnek semmi köze sem volt a nővére halálához. A repülő ugyanis egy gyárkéménynek ütközött, amelyet a nagy köd miatt nem vett észre a pilóta. A gép pedig kigyulladt és lezuhant"

70 éve házasodott össze II. Erzsébet és Fülöp herceg

1947. november 20-án kötötte össze hivatalosan is az életét II. Erzsébet és Fülöp herceg vagyis már több, mint 70 éve, hogy házastársakká nyilvánították őket. És természetesen, a királyi család magánélete mindenkit érdekel, éppen ezért a különleges évforduló alkalmából napvilágra kerültek olyan titkok, amelyeket eddig sosem hallhattunk Erzsébeték házasságáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.