Ezt jósolta Bálint gazda az idei télről - Videó

hideg időjárás Bálint gazda tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bálint gazda is nyilatkozott az idei változékony téli időjárásról: a szakember elmondta, szerinte a neheze még csak ezután jön.

Sokan találgatják, mi várható még a tél folyamán: nemrég még szokatanul enyhe volt az időjárás, néhány napja azonban újra megérkezett a havazás, a fagy. Nemrég Németh Lajos azt jósolta, a hónap vége felé hideg időre számíthatunk, most pedig Bálint gazda nyilatkozta azt, hogy szerinte a tél java még csak ezután jön. A 98 esztendős szakember a TV2-t látta vendégül otthonában.

Itt van a tél, itt is volt! Én két héttel ezelőtt is azt mondtam, hogy megyünk befelé a télbe, nem kifelé jövünk belőle. Ez tényleg bevált. Biztos vagyok benne, hogy a január és a február a télnek az időszaka Magyarországon, ez így is fog történni. Itt a kezemben van egy szegény kis hóvirág, ami tegnap még gyönyörű márványfehér színben pompázott. Most már le van hajolva, még a szára is elfagyott, majd márciusban újra kivirágzik, ha az erőt nem vette el az eddigi virágzás. Nem kell emiatt azonban aggódni, csak azok a növények indultak meg, amelyeknek a gyökerei sekélyen a talajfelszín alatt helyezkednek. A talaj felső 5-6 centiméteres rétege felmelegedett és ez beindította a gyökereknek a fejlődését, a tápanyagok felvételét. Ez most visszaáll, megszűnik és akkor kezdődik el újra, ha az időjárás megengedi." - árulta el Bálint gazda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.