Doppingbotrány Magyarországon?

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
doppingvád Tiszeker Ágnes dopping doppingvizsgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sportolót, akinek a nevét még nem hozták nyilvánosságra, akár már hétfőn felfüggeszthetik.

Napokon belül doppingbotrány robbanhat ki Magyarországon - olvasható az Inforádió oldalán. Az Aréna című műsorban Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője beszélt arról, hogy a sportoló ügyében már csak a B-minta megerősítésére várnak, ami akár hétfőn megtörténhet. Ha bebizonyosodik, hogy az illető doppingol, azonnali hatállyal felfüggesztik.

Hogy kinek az ügyét vizsgálják, egyelőre nem tudni, ugyanis "az adatvédelmi szabályokat és a sportoló jogait tiszteletben kell tartani, ezért ha például nem járul hozzá, akkor nem lehet nyilvánosságra hozni a nevét vagy az ügy részleteit" - hangsúlyozta Tiszeker.

Tiszeker Ágnes Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Sokszor a szövetségek sürgetnék a nyilvánosságra hozatalt, mert szeretnék megmutatni, hogy nem eldugni szeretnék az ügyet vagy rosszul kommunikálni, hanem igenis szeretnék transzparenssé tenni. Ilyenkor mi tartjuk vissza őket a sportoló jogainak védelme miatt" - tette hozzá. .

Ha a sportoló vagy akár az ügyvédje azt kéri, hogy csak a jogerős döntés után kerüljön nyilvánosságra a sportoló neve, akkor még hónapokba is beletelhet, míg a közvélemény számára is kiderül, ki ez a magyar sportoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.