Fejenként 28 millió forintot kapnak az aranyérmes gyorskorcsolya csapat tagjai

Forrás: Origo -
téli olimpia győzelem pénz téli olimpia 2018 jutalom gyorskorcsolya aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első téli olimpiai aranyérmet elhozó gyorskorcsolyázók nem mindennapi teljesítményük jutalmaként igazán méltányos pénzösszegre számíthank. Egyikük az 50 millió forintot is eléri. 

Méhkasként bolydult fel az ország, amikor kiderült, hogy olimpiai aranyat nyert a magyar gyorskoricsapat. Az olimpiai bajnok egyéni sportolók 35 millió forint pénzjutalomban részesülnek, az a négy fős csapat pedig (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba), akik megnyerték a gyorskorcsolya váltót ennek 80 százalékát, azaz 28 millió forintot kapnják. Ebből az összegből már nem kell adózniuk.

Az aranyérmes gyorskorsolya csapat tagjai 28 millió forinttal lesznek gazdagabbak Forrás: Origo

A 444! információi szerint pedig Liu Shaolin Sándor ezen felül még kétszer 10 millió forintot kap az egyéni versenyszámokban (1500, 500 méter) nyert két ötödik helyezéséért, és további 2 millió forintot az 1000 méteren elért 8. helyéért. Így az ő jutalma összesen már 50 millió forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.