A hírek szerint Koncz Gábor javasolta, hogy készítsenek róla szobrot

Forrás: Big Bang Media -
Koncz Gábor képviselőtestület színész szobor Mezőkeresztes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szobrot állíthatnak Koncz Gábornak szülővárosában, Mezőkeresztesen, bár a színész ezt tagadja. A pletykák szerint ő maga finanszírozza a műalkotást. 

Bár a művész határozottan tagadja, a nyilvános képviselő-testületi jegyzőkönyvekben ott szerepel a napirendi pont: köztéri szobrot állítanak Koncz Gábornak. A pletykák szerint maga a művész intézte, hogy kőbe véssék - írta a Bors. A szobor a színész szülővárosában, Mezőkeresztesen kap majd helyet.

Most készül vagy nem készül a szobor? Forrás: Big Bang Media

Eddig a településen Kossuth és Petőfi szobra áll, a pletykák szerint pedig nyáron már Koncz Gáboré is ott lesz. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja már díszpolgára is szülővárosának, ám a lap értesülései szerint ő maga vetette fel az ötletét annak, hogy készüjön róla köztéri szobor.

A Bors megkereste őt és a település polgármesterét is. A hamarosan 80. életévét betöltő Koncz Gábor azt nyilatkozta, hogy nem készül róla szobor, a polgármester pedig a színészhez irányította a kérdezősködő újságírót.

A lap szerint 2014-ben azt nyilatkozta Király Róbert szobrászművész, hogy egy százmázsás kőből készíti a Koncz Gábor-emlékművet, amelyet Egerben állítanak majd ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.