Íme a könnymentes hagymaaprítás rejtelmei

hagyma főzés szeletelés gasztronómia sírás könny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kezdő, de a tapasztaltabb szakácsok életét is megkeserítheti a hagymaszeletelés. Most azonban videóban láthatjuk, hogyan a legegyszerűbb felaprítani a zöldséget. Ha pedig gyorsak vagyunk, a könnyek is elkerülnek. 

Nemcsak azért kínszenvedés a hagymaszeletelés, mert a könnyeink patakokban csorognak, hanem azért is, mert soha nem lesz olyan szép, amilyennek szeretnénk. Ha pedig nem egyformák a darabok, más-más időben készülnek el.

A Blikk most kiszúrta a Tasty csapatának videóját, melyben megmutatják a tökéletes hagymaszeletelés mikéntjét. A legfontosabb, hogy ne csúszkáljon a vágódeszka és az éles kés. Ha nem éles a kés, nem vágjuk, csak szétnyomjuk a hagymát, így pedig még inkább felszabadulnak a könnyfakasztó illóanyagok. Ezzel a módszerrel pedig sokkal gyorsabbak lehetünk, ami tovább csökkentheti a sírás esélyét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.