Programajánló: március végétől egészen április közepéig igazi kavalkád vár

újszínház2019 színház szórakozás program tulipán programajánló szüret
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindegy, mihez van kedved! Március végén és áprilisban millióféle programlehetőség közül választhatsz: varázslatos világűr, tulipánszüret, színházi előadás. Kapcsolódj ki bátran!

Varázslatos világűr – csillagközi kaland

A Vajdahunyad várában nyíló új, tavaszi kiállítás és játék képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hív! A játék során a látogatók bebarangolhatják a Naprendszert, sőt elmerészkedhetnek a Tejúton is túlra, miközben furfangos feladványok és kozmikus kihívások teszik próbára bátorságukat és tudásukat. A kozmosz titkainak megfejtéséhez bátor szívre, kíváncsiságra és éles érzékekre is szükség lesz. Ám ha minden akadályt sikerrel vesznek, a jutalom sem marad el! Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, amellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék izgalmas látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Időpont: 2019. március 30. – május 31.
Helyszín: Budapest, Vajdahunyad vára

Kiállítás nyílik Varázslatos világűr – csillagközi kaland címmel a Vajdahunyad várában Forrás: mezogazdasagimuzeum.hu

Hercegi mandulás napok

A Hercegi Mandulás Napok elnevezésű programsorozat Vonyarcvashegy azon kultúrtörténeti értékének kíván emléket állítani, hogy a település egykoron a keszthelyi Festetics-család birtoka volt, és a mostani nagyközség nyugati területén helyezkedett el a család manduláskertje. Ennek emlékét őrzi a Mandulás utca is.

Időpont: 2019. április 5–6.
Helyszín: Vonyarcvashegy, több helyszínen

Hercegi Mandulás Napok Vonyarchegyen Forrás: nonstopbalaton.hu

Nárcisz- és tulipánszüret

Nárcisz- és bimbós tulipánszüret: 2019. április 6–7. (szombat, vasárnap) 9–18 óra
A nárcisz már biztosan virágba borul, ekkor a tulipánok még bimbósak, azonban néhány korán kelő szálra ekkor is rálelhetünk! A fő tulipánszüret időpontja: 2019. április 12–14. (péntek, szombat, vasárnap) 09.00–18.00. A legtöbb tulipán ekkor nyílik, ilyenkor ezer színben pompáznak a mezők, és majd kicsattannak a virágok! Húsvéti tulipánszüret időpontja: 2019. április 19–22. (péntektől hétfőig) 09.00–18.00. Húsvéti hosszú nyitvatartás, állatsimogató és még mindig rengeteg tulipán vár majd ekkor!

Időpont: 2019. április 6-ától
Helyszín: Kőröshegy, Levendulás

Április közepén ezer színben pompáznak a mezők a tulipánoktól Kőröshegyen Forrás: Shutterstock

Vaszary János: A vörös bestia

Nyár, Velence, napsütés, tenger, a Lidó finom homokja és egy fiatal magyar bankár, aki itt akarja eljegyezni menyasszonyát annak családja jelenlétében. Ám az idilli állapot nem tart sokáig, váratlanul beüt a vörös mennykő egy szélvészként száguldó fiatal hölgy személyében. Minden fenekestül felfordul, és a szépreményű bankárból hirtelen szerencsétlen flótás lesz.

Időpont: 2019. áprilistól folyamatosan
Helyszín: Budapest, Újszínház

A vörös bestia szerepében Pikali Gerda Forrás: ujszinhaz.hu

Belvárosi palacsintafesztivál

Sok ezer palacsinta, különlegességek, palacsintaevő-versenyek, palacsintasütő-verseny, vidámság, minőségi kézműves vásár, amerikai autós találkozó és kiállítás, muzsika, étel, ital, rockabilly és rock'n roll. Egy igazi családi hétvége, ahol a kisgyermekektől kezdve a nagyszülőkig izgalmas programokkal várnak mindenkit – mindez az 50-es és 60-as évek jegyében!

Időpont: 2019. április 12–14.
Helyszín: Kecskemét, Főtér

Minden a palacsinta körül forog majd a kecskeméti Belvárosi palacsintafesztiválon Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.