Megjelent Európában a poloskák természetes ellensége, a szamurájdarázs

Forrás: Shutterstock -
poloska kontinens Európa darázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó hír: megjelent Európában a poloskák természetes ellensége, a szamurájdarázs.

Júliustól októberig tart a poloskaszezon. Ez az az időszak, amikor az emberek nagy része a fenébe kívánja a rovarokat, amelyek igyekeznek behúzódni a lakásokba, hogy ott teleljenek át.

Nagyon nehéz az inváziót megállítani, most viszont felcsillant a remény: megjelent Európában a poloskák természetes ellensége, a szamurájdarázs. Bár egyelőre csupán Svájc bizonyos részén bukkant fel a rovar, szakértők szerint van rá esély, hogy hazánkban is elterjed.

Megszabadulhatunk valaha a poloskáktól? Forrás: Shutterstock

Nehéz megmondani, milyen gyorsan terjed, illetve azt is, hogy mikor jelenik meg hazánkban, ám az szinte biztosra vehető, hogy jelen lesz előbb-utóbb Magyarországon is. (...) A petéit a poloska petéibe rakja, ezáltal pedig a fejlődő lárva felfalja a poloska utódait” – magyarázta a Blikknek dr. Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.