A család úgy véli, öngyilkosságnak álcázhatták Balog Sarolta halálát

dreamstime -
gyilkosság halál öngyilkos öngyilkosság Balog Sarolta nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2014-ben hunyt el a 22 éves Balog Sarolta. A hivatalos álláspont szerint öngyilkosságot követett el, ám a családja úgy véli, egy gyilkosságot álcáztak így. Most a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez fordultak azért, hogy vizsgálják meg újra szerettük halálának körülményeit. 

Évekig külföldön dolgozott a 22 éves Balog Sarolta, de halálának idején, 2014-ben Magyarországon tartózkodott. Édesanyjával és ötéves gyermekével lakott Debrecenben – írja a Bors.

A végzetes napon meglátogatta egyik férfi ismerősét, gyakran találkoztak, ám haza onnan már nem érkezett. "Ígérete szerint pont hétfőn jött volna haza. Még egy taxit is hívott délelőtt, de a házból valaki más ment ki a sofőrhöz, és közölte: Saci nem megy sehova" – emlékezett vissza a Borsnak az elhunyt nő testvére, Mária.

Mária úgy tudja, testvére felhívta egyik német ismerősét, akire apafiguraként tekintett. Arra kérte, küldjön neki pénzt, mert "ezek megölik". A férfi nem vette komolyan a lány félelmeit. Saci ekkor még a fenyegetőző férfi házában volt, aki elhajtott, majd balesetet szenvedett. Amikor visszament a házhoz, Saroltát már felakasztva találta.

Szeretnék, ha újra nyomoznának Balog Sarolta ügyében dreamstime

Az eljárást lezárták, idegenkezűség nem merült fel. A család szerint azonban Sarolta tele volt tervekkel, és ha valóban félt, miért nem menekült el, ha egyedül volt a házban. Megkeresték a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesületet, hogy segítsenek nekik. Áttanulmányozták az iratokat, és úgy vélik, hogy a fiatal lány nem lehetett öngyilkos.

"A boncolást végző szakértő szerint több horzsolás, zúzódás és tűszúrások nyomai is voltak a testén, ezek keletkezésének idejét azonban nem vizsgálták. Véleményünk szerint könnyen elképzelhető, hogy az áldozat a halála előtti védekezésben szerezte a sérüléseket" – ismertette a lappal Vidák Aladár, az egyesület elnöke. Úgy tudni, nem rögzítettek DNS-mintát a helyszínen, az elhunyt családját sem hallgatták ki. Az áldozat telefonját sem vizsgálták. Az egyesület szeretné elérni, hogy újra nyomozzanak az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.