Szekszárdi gyerekgyilkosság: váratlan fordulat történt a nyomozás során

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság Szekszárd szekszárdi gyerekgyilkosság nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Váratlan fordulat történt a szekszárdi gyerekgyilkosság ügyében folytatott nyomozás során.

Tavasszal Szekszárdon a 19 éves unokatestvére a pataknál agyonverte a 6 esztendős Leonettát. A kövön, amellyel a fiatal férfi elkövette a gyilkosságot, megtalálták a DNS-ét, és a kislányét is, de találtak rajta egy harmadik embertől származó nyomot is.

Eddig úgy vélték, lehetett még egy elkövető, a fiú ugyanis nagyon zavart volt és a környékbeliek arra gyanakodtak, ő csak a balhét vitte el.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Csakhogy a bíróság úgy tájékoztatta a családot, a harmadik DNS akár egy helyszínelőé is lehet. Senki nem érti, hogyan történhetett ilyen.

Mindenképpen szerettük volna megtudni, hogy kié lehet a harmadik DNS-minta, de arra nem számítottunk, ami ezután következett! A bíróságtól a következő tájékoztatást kaptuk: a gyilkos tárgyon lévő DNS-minta az egyik helyszínelő rendőré is lehetett, azok közül, akik aznap szolgálatot teljesítettek. Mi ezt nagyon furcsának találjuk, ugyanis a helyszínelőkre vonatkozó protokoll nagyon szigorú. Többek között kötelező nekik kesztyűt, maszkot és kezeslábast viselni, pontosan az ilyen hibák elkerülése érdekében!" – magyarázta a Ripostnak Vidák Aladár a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.