Állatvédőktől kapott dicséretet II. Erzsébet brit királynő

Forrás: Getty Images/2019 Handout/Handout -
műszőrme II. Erzsébet brit királynő szőrme állatvédők dicséret
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdicsérte II. Erzsébet angol királynőt a PETA nemzetközi állatvédő szervezet kedden, mert az uralkodó állatprém helyett műszőrmével díszített ruhát visel – adta hírül az MTI a Buckingham-palota közleménye alapján.

Angela Kelly, aki hosszú ideje felel a királynő ruhatáráért, előzőleg egy új könyvben szólt arról, hogy II. Erzsébet nem akar többé állati szőrmét hordani. A The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe (Az érme másik oldala: a királynő, az öltöztető és a gardrób) című könyvben Kelly azt írja: "ha őfelségének különösen hideg időben lesz elfoglaltsága, amelyen meg kell jelennie, 2019-ben már műszőrmét fog viselni, hogy melegen tartsa".

Állatvédőktől kapott dicséretet II. Erzsébet brit királynő Forrás: Getty Images/2019 Handout/Handout

A PETA brit szervezete viszont hangsúlyozta, hogy "a királynő elhatározása összhangban áll sok előrelátó fogyasztó, vállalkozás és nemzet gondolkodásával, amelyek felismerték, hogy az innovatív műszőrmék használata jobb a környezetnek, és megóvja az állatokat a sanyarú sorstól és a véres, fájdalmas haláltól".

Az állatvédők szóvá tették: azt is fontolóra kellene venni, hogy a királynő testőrségének medveprémkucsmáját - amelyet Kanadában kilőtt medvék bundájából készítenek - ugyancsak műprémre kellene cserélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.