Kómában a magyar szörfoktató - Dominikáról próbálják hazahozni

kóma baleset búvárkodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 29 éves Dávid még januárban utazott ki Dominikára, hogy ott szörföt oktasson. Ám a járvány miatt kint rekedt. Egy búvárbaleset következtében azonban súlyos állapotba került, jelenleg mesterséges kómában tartják. A családja most próbálja hazahozni a férfit. A kórházi költségekre gyűjtést szerveztek neki.

Számos ország fogott össze, hogy a kómában lévő Dávidot hazajutassák Magyarországra a családjához, illetve hogy a kórházi számlákat állni tudják. A férfi januárban ment ki Dominikára, hogy szörfoktatással foglalkozzon. A tervek szerint márciusban hazajött volna, ám a járvány miatt ez meghiúsult - írja a Blikk.

Dávid úgy döntött, addig is gyakorolni fogja a búvárkodást, ám sajnos szörnyű baleset történt.

Medencében végeztek légzőgyakorlatokat, amikor a barátai arra lettek figyelmesek, hogy nem jön fel. Azonnal kihúzták, és újraélesztették, majd kórházba szállították, ahol most mesterséges kómában tartják.


Ám azt, hogy mennyire tud felépülni ebből, hogy sérült-e az agya, illetve milyen mértékben, egyelőre nem tudjuk.

Kómában a magyar szörfoktató - Dominikáról próbálják hazahozni (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

„Azt mondják, az eddig tapasztalt javulásra egy százalék esélye volt. Mi hiszünk benne, hogy Dávid az az egy! Rajta a világ szeme, összeszedi magát!" – tette hozzá a testvére.

A család próbál intézkedni, hogy a férfit minél hamarabb haza tudják szállítani, amint ez lehetséges. A biztosítója nem fedezi a kórházi költségeket, így nekik kell állniuk azt. Ám ehhez 28 ezer euróra, 9,8 millió forintra van szükségük. A napokban gyűjtés indult a megsegítésükre. Az első harmadnyi részletet már sikerült ennek köszönhetően kifizetniük a kórháznak.

„Felvettük a kapcsolatot a konzulátussal, amely rendkívül segítőkész. Egy német betegszállító céggel is tárgyaltunk már, ám egyelőre nem tudjuk, mikor lesz szállítható állapotban Dávid" – mesélte a férfi testvére.

Ezen a számlaszámon lehet segíteni a családnak: Tóth Zoltán 12011148-00640690-00100006.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.