Minden, amit a születésnapos Zac Efronról tudni érdemes

színész Zac Efron kulisszatitkok érdekességek születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sármos és elképesztően jóképű hollywoodi színészt, Zac Efront a High School Musical című zenés moziban ismerhette meg a nagy közönség. Azóta nemcsak elbűvölő sármjával kápráztatja el a rajongóit, hanem számos romantikus, kaland és vígjátékban nyújtott alakításával is. Az amerikai színész ma ünnepli a 33. születésnapját, ennek alkalmából összegyűjtöttük a legérdekesebb információkat vele kapcsolatban.

1. A színész teljes neve Zachary David Alexander Efron, a családneve héber származású. Dédnagyszülei zsidó menekültek voltak Lengyelországból, nagyapja viszont már New Yorkban született. Ettől függetlenül Zac zsidónak mondja magát, vallását azonban nem gyakorolja. Édesapja, David Efron mérnök-műszerészként dolgozik, édesanyja, Starla Baskett titkárnő. Egy testvére van, egy öccse, Dylan.

2. A sport nagyon fontos szerepet tölt be az életében, az edzőtermi edzések mellett nagyon szeret golfozni. A téli időszakban a síelés és a snowboardozás szerelmese, nyáron pedig imád szörfözni.

3. 11 éves volt, amikor a szülei beíratták énektanárhoz, de mellette zongorázni is tanult, amit jelenleg is hobbiszinten űz a szabadidejében.

4. Efron filmes karrierje 2002-ben indult el, amikor szerepet kapott a Firefly – A szentjánosbogár című sorozatban, de ez nem hozta meg számára a nagy áttörést.

5. 2006-ban a Disney Channel felkérésére fogadta el Troy Bolton szerepét a High School Musical című filmben. A film meghozta számára a várva várt sikert, ahol nemcsak énektudását, de színészi képességeit is megmutathatta, amit még abban az évben díjaztak is: 2006 augusztusában megnyerte a Nickelodeon csatorna Legjobb Fiatal Színész díját.

2006-ban a Disney Channel felkérésére fogadta el Troy Bolton szerepét a High School Musical című filmben Forrás: AFP

6. 2007-ben az Empire Magazine 100 legszexibb férfi színész listáján 93. helyen végzett, 2009-ben a Times magazin beválasztotta a 100 legbefolyásosabb emberek listájába.

7. Efron egy Simon Cowell által felajánlott lemezszerződést utasított vissza a színészkarrierje miatt.

8. Zac a High School Musical című film után eleinte filmes sorozatokban kapott lehetőséget. Szerepelt a Vészhelyzet című sorozatban, ahol egy sebesült fiatalt alakított, valamint vendégszereplőként láthattuk a CSI: Miami helyszínelők és az NCIS egy-egy epizódjában is.

9. A Megint 17 című film forgatásának utolsó napjaiban többször is gyomorfájdalomra panaszkodott, később kiderült, hogy vakbélgyulladása van, amit még aznap meg is műtöttek.

10. Zac Efron egy időben komoly alkohol és drogproblémákkal küzdött. A Csajkeverők forgatásán emiatt számos kellemetlenséget okozott a stábtagoknak. Miután leforgatták a filmet, fél éves elvonóra ment a színész. A film premierjén nem is tudott részt venni, miután az elvonó után leszédült a saját otthonában az erkélyről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.