Demjén Ferenc töröltette a Hiperkarma énekesének egész albumát a YouTube-ról

Forrás: Fotó: Marton Szilvia - Origo -
Bérczesi Róbert YouTube Demjén Ferenc Hiperkarma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bérczesi Róbert értesítést kapott a YouTube-tól, hogy törölték a teljes 'emléxel?' című feldolgozáslemezét. Kiderült, Demjén Ferenc jelentette jogsértés miatt, ez volt az oka. hogy eltávolították az albumot.

Az éjszaka közepén kapott értesítést a YouTube-tól a Hiperkarma énekese, Bérczesi Róbert, hogy törölték az egész 2011-es 'emléxel?' című albumát. Mégpedig azért, mert Demjén Ferenc jogsértés miatt jelentette.

„Végigolvastam a levelet, és az derült ki belőle, hogy maga Demjén Ferenc jelentett fel engem, akinek 'Várj, Míg Felkel Majd A Nap' című számából felhasználtam egy harminc másodperces instrumentális részt az albumon átkötésként, és most emiatt a félperces szösszenet-tiszteletadás miatt a teljes 'emléxel?' albumot levették, ráadásul ezáltal priuszom is lett a YouTube-nál úgy, hogy én közben a Szerzői Jogvédő Iroda felé az összes többivel együtt ezt a feldolgozást is lejelentettem még annak idején, tehát az érte járó jogdíjat nem nekem, hanem mindvégig Demjén úrnak folyósították, így tudtommal végig teljesen legálisan jártam el.

A feljelentés hatására mindenesetre rövid gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a második feldolgozáslemezemet, a 2017-es 'emléxel még?'-et a rajta szereplő 'Elment A Vándor'-feldolgozás miatt inkább már magamtól törlöm, mert hogy ha amiatt is feljelentenek, akkor a YouTube megszünteti a teljes csatornámat úgy, ahogy van, azt pedig semmiféleképpen sem szeretném, annál is inkább nem, mivelhogy – ugyan rengeteg munkát, tiszteletet és szeretetet raktam ezeknek az albumoknak az elkészítésébe – véleményem szerint a saját dalaimnak még csak a nyomába sem ér egyik sem, úgyhogy végül is köszönettel tartozom azért, hogy felnyitották a szememet arra vonatkozóan, hogy a továbbiakban mennyire nagyon botor dolog lenne a részemről a drága életidőmnek akár csak egyetlenegy további percét is feldolgozásokra pazarolnom, szóval nagyon szépen köszönöm, és ahogyan bizonyos körökben ilyenkor mondani szokás: 'viszlát a klubban!'" – írta az énekes a Facebookon. A bejegyzést viszont időközben törölte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.