A soroksári futónő férje elárulta, ki lehet a felesége gyilkosa

tettes gyilkosság futónő férj szerető Soroksár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kegyetlen gyilkosság áldozata lett hét évvel ezelőtt Krisztina. A bűnöst egyelőre nem találták meg, de 2018-ban áttörést hozott egy DNS-vizsgálat. Most azonban újabb gyanúsított került képbe, az özvegy szerint R. Szilvesztert az elhunyt feleségének szeretője bérelte fel, hogy megölje a fiatal nőt.

Ahogyan arról már korábban mi is beszámoltunk, hét évvel ezelőtt futni indult a soroksári nő, Krisztina, haza azonban már soha nem tért a családanya. Kegyetlen gyilkosság áldozata lett, a tettest pedig sokáig hiába keresték. 2018-ban történt áttörés, a laboratóriumi vizsgálatok során egyezést találtak a holttesten lévő maradványok és egy éppen büntetését töltő férfi DNS-mintái között. Habár a férfi tagadott, a börtönben letétben őrzött dolgai között megtalálták a nő mobiltelefonját.

R. Szilvesztert gyanúsítják a soroksári futónő megölésével Fotó: Koncz Márton - Origo

Azonban nemrég döbbenetes dolgot jelentett ki az özvegy férj, Kardos Lajos: Az elmondása alapján tudja, hogy ki ölte meg feleségét. Úgy gondolja, hogy Krisztina szeretője bérelte fel, R. Szilvesztert, hogy végezzen a nővel - írja Ripost.

"Egyre inkább az az érzésem, hogy Kriszti gyilkosa nem saját elhatározásából cselekedett. Kijelentésemet tényekkel is alá tudom támasztani. Az a nyomozók számára sem kérdés, így sajnos, nekem is el kell fogadnom, hogy a feleségemnek szeretője volt. Az is biztos, hogy a halála előtti két napban randevúzott ezzel a valakivel, de érzésem szerint szakítani akart vele.

Az tény, hogy nagyon furcsán kezdett el viselkedni, érződött rajta, fél valamitől vagy valakitől, és tőle teljesen szokatlan módon a futás előtt levett minden ékszert magáról, úgy indult az utolsó útjára.

Azt is tudom, ez az ember a nyomozók érdeklődését is felkeltette, olyannyira, hogy poligráfos vizsgálatot is végeztettek rajta, amin elbukott" - mondta a Blikknek Lajos.

A férj elmondása alapján a nyomozók is többször azt állították, hogy bérgyilkosság történt. A férfi azonban azóta elhunyt, de ettől függetlenül a gyilkos személyében biztos Lajos.

"Kriszti szeretőjének halálában a stressz is közrejátszott.

Abban egyetlen percig sem kételkedem, hogy feleségemet R. Szilveszter ölte meg, hiszen ezt számos megdönthetetlen bizonyíték támasztja alá.

Nekem azonban nagyon fontos, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön, és hibátlan képet kapjak a történtekről" - mondta az özvegy.

R. Szilveszter ügyvédje is reagált a fentiekre.

"Ha az ötévnyi, minden apró részletre kiterjedő nyomozás alatt egy ilyen verzió nem merült fel, akkor az nem létezik"

- mondta dr. Lichy József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.