Csapattársának küldte utolsó üzenetét Igaly Diána: "Soha nem törlöm ki"

üzenet Igaly Diána
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igaly Diána csapattársának küldte az utolsó üzenetét a kórházból. Vasvári Erzsébet és a sportoló ötven éve ismerték egymást.

Igaly Diána koronavírus következtében került kórházba, és habár mindenki bízott abban, hogy meggyógyul, a betegség legyőzte őt. 56 éves korában hunyt el a 2004-es olimpiai bajnok. Utolsó üzenetét csapattársának, Vasvári Erzsébetnek küldte. Igyekezett megnyugtatni őt, minden rendben lesz, nem kell érte aggódni.

Athén, 2004. augusztus 19. Az olimpiai bajnok magyar Igaly Diána mosolyogva mutatja aranyérmét a női skeetlövők versenyének eredményhirdetésén a XXVIII. nyári olimpián. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Aznap, amikor bekerült a kórházba, még kaptam tőle egy sms-t. Soha nem törlöm ki, örökre megőrzöm Dia utolsó üzenetét.

"Nehéz most bármit mondani. Olyan érzésem van, mintha üres lenne a világ, akkora űrt hagyott maga mögött. Csak az emlékek járnak a fejemben, az a sok-sok közös munka, küzdelem és siker, amit Diával együtt értünk el. Most, hogy nincs többé, még inkább felértékelődött az együtt töltött időszak. Két kép él élénken bennem. Az a hatéves kislány, akit a szülei kihoztak a lőtérre, és az a borzasztóan erős, kitartó nő, aki a versenyeken minden akadályt legyőzött. Mindig kemény volt, most nekünk is annak kell lennünk" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.