Müller Cecília: ha valaki tanóra alatt oltatja be magát, igazolt hiányzásnak számít

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
vakcina igazolt hiányzás hiányzás tanóra igazolás Müller Cecília
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Cecília a ma délelőtti sajtótájékoztatón a keleti vakcinák mellett az oltási kampányról, és a 16-18 évesek vakcinációjáról is beszélt.

Az országos tisztifőorvos ismertette a legfrissebb járványadatokat, és elmondta, hogy ma a 16-18 éves regisztráltak online időpontot foglalhatnak az eeszt.gov.hu oldalon. A 197 ezer fiatalból 84 ezren éltek a regisztráció lehetőségével, az ő oltásukat csütörtökön kezdik. A fiatalokat célzó oltási kampány jövő keddig tart. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra is, hogy az oltás Pfizer-vakcinával történik.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy ha valaki olyan időpontot tud foglalni magának, ami tanórára esik, igazolt hiányzásnak fog számítani.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a járványból az egyetlen kivezető út a vakcina, Magyarországon a beoltott lakosság aránya elérte a 44%-ot.

Emlékeztetett, hogy

a WHO pénteken jóváhagyta és javasolta, hogy a Sinopharm-vakcinát vegyék fel az államok a 18 éven felettiek oltására,

ami szerinte azt bizonyítja, hogy a magyar kormány jól döntött a vakcina felhasználásának kapcsán.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.