Szándékosan tüzet okozott a szigetvári gyermekotthonban: erre ítélték a fiatal lányt

Forrás: Thinkstock -
javítóintézet gyújtogatás fiatal lány gyermekotthon bűnös
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két év javítóintézeti nevelésre ítélt szerdán a Pécsi Járásbíróság egy fiatal lányt, aki kétszer is szándékosan tüzet okozott a szigetvári gyermekotthonban 2019-ben – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

A szigetvári gyermekotthonban élő – személyiségzavarban és értelmi fogyatékosságban szenvedő – lány 2019 októberében azt mondta egy társának, ha másik, speciális gyermekotthonba kerül, felgyújtja a szigetvári intézmény épületét.

Ezután egy este a lakásotthon fürdőjében meggyújtotta a sötétítő függönyt, majd néhány perc elteltével egy lakóegység nappalijában a függönyt és a fotelt. Mivel ezt a nevelőnek azonnal jelezte, a tűz továbbterjedését megakadályozták, így csak elenyésző mértékű kár keletkezett.

A fiatal lány kétszer is szándékosan tüzet okozott a szigetvári gyermekotthonban. Forrás: Thinkstock

Másnap egy lakóegység nappalijában gyújtogatott, ám akkor már a katasztrófavédelmet is riasztani kellett. A vádlott által okozott tűz az épületben és a berendezési tárgyakban több mint kilencmillió forint kárt okozott.

A lányt folytatólagosan elkövetett közveszélyokozás miatt mondták ki bűnösnek. Emellett egy korábbi, próbára bocsátásra vonatkozó végzés megszüntetésével közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és becsületsértés miatt is elítélték. Az ítélet jogerős.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.