„A hárítások története ez a munka" - Kovács Ákos elárulta, hogyan készült el az Eucharisztikus Világkongresszus himnusza

Fotó: Polyák Attila - Origo -
munka Himnusz Kovács Ákos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kovács Ákos közreműködésével készült el a Győzelemről énekeljen napkelet és napnyugat kezdetű dal újrahangszerelt változata, ami a budapesti, 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnusza lett. A zenész elárulta, mi a különlegessége az új verziónak. 

83 évvel az 1938-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszus után és 83 nappal a 2021-es találkozó előtt mutatták be a szeptemberi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus himnuszát. Kovács Ákos Kossuth-díjas dalszerző ezzel hidat emelt a múlt és a jelen közé:

az énekes ugyanis, az eredeti, '38-as himnusz új változatának produceri munkáit látta el.

A történelmi jelentőségű vallási eseményre írt dal kapcsán Kovács Ákossal Nagy Katalin műsorvezető beszélgetett a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A zenész elárulta: eleinte nem érezte úgy, hogy méltó lenne a felkérésre.

A hárítások története ez a munka. Először arra kértek fel, hogy én írjak egy új himnuszt, de erre abszolút nem érzem méltónak magam,

Kovács Ákos Fotó: Polyák Attila - Origo

A dal eléneklésére is felkértek, Ákos - aki a karantén alatt a lányával adott koncertet - azonban szerette volna átadni a feladatot a következő generációnak, hogy a művön keresztül a fiatalokat is meg tudják szólítani.

A fiatalokat valódi fiatalokkal lehet a leghatékonyabban megszólítani. Három nevet javasoltam: Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Czinke Máté jutottak eszembe,

A szeptemberben Budapestre érkező 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán a közmédia az elkövetkezendő hónapokban saját gyártású műsorokkal, valamint tematikus filmekkel és sorozatokkal hangolja nézőit a római katolikus egyház rendszeresen megtartott, világméretű eseménysorozatára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.