Katzenbach-gyilkosság: kiderült, hogy szabadulnak-e a gyanúsíottak

Forrás: MTI/Németh Ferenc -
ügyészség Katzenbach-gyilkosság Katzenbach Imre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A volt focista, Katzenbach Imre meggyilkolásával összefüggésbe hozható személyeket májusban tartóztatták le. Az ügyészség közleménye szerint azonban még egy darabig biztosan nem szabadulnak. 

A Katzenbch Imre meggyilkolásával összefüggésbe hozható személyeket májusban kapták el, a letartóztatottak között ott van Curtis bátyja is.

Törőcsik András (b) és Katzenbach Imre (j) az MTK-VM öltözőjében edzés előtt. Forrás: MTI/Németh Ferenc

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a három férfi letartóztatását 2021. június 13. napjáig. Vagyis elvileg már nem sokáig maradnának rács mögött, de a Fővárosi Főügyészség úgy döntött, hogy további három hónappal indítványozta meghosszabbítani a gyanúsítottak letartóztatását.

Más nyomozati cselekmények mellett azóta több tanút kihallgattak, valamint folytatólagosan a gyanúsítottakat is. A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára, a nyomozás állására és érdekeire tekintettel, továbbra is

csak a legszigorúbb kényszerintézkedésre jöhet szóba, ezért a nyomozási bírónál indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására.

A kényszerintézkedés határidejének meghosszabbításáról a nyomozási bíró várhatóan iratok alapján dönt - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.